ΚOITA ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ! ΕΡΝΤΟΓΑΝ σε ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: «Σύνελθε, είσαι σκληρός, δολοφόνος»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε σε αυστηρό τόνο στις δηλώσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τις οποίες τον χαρακτήριζε «δικτάτορα». Αφορμή της διένεξης μεταξύ των δύο ηγετών το καθεστώς της Ιερουσαλήμ και τα δικαιώματα των Παλαιστινίων. ​

«Αντί να αποτρέψει την καταπίεση των μουσουλμάνων, ο Ισραήλινός πρωθυπουργός βάζει στόχο εμένα για να επενδύσει στις επικείμενες εκλογές. Δεν θα λογοδοτήσουμε σε τέτοιους δυνάστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία Πουρσακλάρ της Άγκυρας.

Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Νετανιάχου «τύραννο» και «δολοφόνο». «Σύνελθε Μπενιαμίν, είσαι σκληρός, δολοφόνος. Σκοτώνεις ακόμη και 7χρονα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα μας για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και τη διοίκηση της Ιερουσαλήμ στη γραμμή του βάρους που κουβαλά για τον μουσουλμανικό κόσμο», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο περί «αστείου» αναφερόμενος στην κατηγορία εναντίον του περί «κατάφωρου ρατσισμού» την οποία εξακόντισε η Τουρκία, χαρακτηρίζοντας τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δικτάτορα».

Ο Ιμπραήμ Καλίν, ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, κατήγγειλε χθες Τρίτη τον «κατάφωρο ρατσισμό» τον οποίο εκδηλώνει, κατ’ αυτόν, ο ισραηλινός πρωθυπουργός. Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, ο Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ για τον ίδιο δεν αποτελεί έθνος-κράτος «όλων των πολιτών» του, αλλά αποκλειστικά και «μόνο του εβραϊκού λαού»: κατά συνέπεια, όχι της μεγάλης αραβικής και μουσουλμανικής κοινότητας.

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο τούρκος δικτάτορας, καταφέρεται εναντίον της ισραηλινής δημοκρατίας ενώ οι φυλακές είναι γεμάτες τούρκους δημοσιογράφους και δικαστές. Τι αστείο», ήταν η αντίδραση του Νετανιάχου, που περιέχεται σε ανακοίνωση που διένειμαν οι υπηρεσίες του τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Ο Νετανιάχου αντέδρασε με αυτή τη φράση την Κυριακή σε τοποθέτηση που έκανε η ηθοποιός και μοντέλο Ροτέμ Σελά, αγανακτισμένη για τις θέσεις της κυβέρνησής του έναντι της αραβικής μειονότητας (17,5% του πληθυσμού).