Καρφιά Πανούση για τους πρόθυμους της Αριστεράς: «Tυχοδιώκτες, στο payroll επιχειρηματιών»

Δολοφονικά καρφιά εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Πανούσης για εκείνους τους «πρόθυμους τυχοδιώκτες», όπως τους χαρακτηρίζει, που σπεύδουν να προσχωρήσουν στην κυβέρνηση Τσίπρα, στα πλαίσια του ανοίγματος στην κεντροαριστερά.

Σε άρθρο του που δημοσιεύει στο anoixtoparathyro.gr ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης κάνει λόγο για γονατιστούς ανθρώπους, οσφυοκάμπτες τυχοδιώκτες, που ταυτίζουν την οικονομική πρόοδο με την δική τους οικονομική ανέλιξη και διατυπώνει το ερώτημα ,γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός αποδέχονται αυτούς τους πονηρούς πολιτευτές. Μάλιστα γράφει οτι ορισμένοι εξ αυτών είναι και στο pay roll επιχειρηματιών, φωτογραφίζοντας διάφορες προσωπικότητες που κάνουν νέα καριέρα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερη μεταχείριση επιφυλάσσει και για ορισμένους καραμανλικούς της εξουσίας, τους οποίους χαρακτηρίζει «βεβαρημένους της Επταετίας…» και για τους οποίους γράφει ότι «εμφανίζονται ως το νέο αριστερό ήθος που θα αποτρέψει την παλινόρθωση της Δεξιάς, την οποία βεβαίως υπηρέτησαν επί μακρόν και όχι ανιδιοτελώς… και οι οποίοι δεν πληρούν, ούτε τιμούν τα όποια κριτήρια επιλογής».

Γράφει ο Γιάννης Πανούσης:

Πέραν τούτου προκύπτει κι ένα ζήτημα αξιοπιστίας αρκετών πολιτευτών [ή και αξιωματούχων] της Κυβερνώσας.

Pay-ρολίστες επιχειρηματιών που ντύθηκαν υπουργοί,παρακοιμώμενοι που τρυπώνουν παντού [αρκεί να μη βλέπουν και να μη μιλάνε], ψευδολόγ(ι)οι, διάφοροι βεβαρημένοι της Επταετίας, οι οποίοι εμφανίζονται ως το νέο αριστερό[;] ήθος που θ’αποτρέψει την παλινόρθωση της Δεξιάς [την οποία βεβαίως υπηρέτησαν επί μακρόν κι όχι ανιδιοτελώς] δεν πληρούν, ούτε τιμούν τα όποια κριτήρια επιλογής..

Το μέγα ερώτημα παραμένει : γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποδέχονται ή και ‘υιοθετούν’ γονατιστούς πολιτικούς και γονατισμένους ανθρώπους, οι οποίοι, ενώ ευαγγελίζονται την ‘όρθια κοινωνία’, στην πραγματικότητα προβάλλουν το απεχθές παράδειγμα του οσφυοκάμπτη τυχοδιώκτη. ΟΙ οι περισσότεροι που δηλώνουν ‘προοδευτικοί’ ταυτίζουν την πρόοδο με τη δική τους [οικονομική] εξέλιξη, αδιαφορώντας για τη βελτίωση των δημοσίων πραγμάτων [res publica].

Αυτοί οι ανθρωπολογικοί τύποι του ‘’πονηρούλη πολιτευτή’’, που προσαρμόζονται χαμαιλεοντικά σε ό,τι η συγκυρία επιβάλλει προς ίδιον όφελος, αλλά με ιδεολογική άχνη [sic], μολύνουν τόσο την ιστορία των αριστερών της θυσίας, όσο και τη νέα γενιά των αριστερών της ανατροπής. Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή στους ιθύνοντες της Κυβερνώσας. Ιδίως αυτοί που γνωρίζουν το σκοτεινό βάθος των προσωπείων και το απύθμενο θράσος των ριψάσπιδων-όσο και να τους βολεύει η εργαλειοποίηση του φόβου [για να ψηφίζουν ορισμένοι τα πάντα ώστε να κρατηθούν μυστικά τα ανομήματά τους]- έχουν διπλό χρέος: αυτοκάθαρση [μετά ακουσίας εξόδου] και απαγόρευση εισόδου εφεξής στους ‘προοδευτικούς-αριστερούς της γκροτέσκας αποκριάτικης μάσκας’.Πηγή: iEfimerida.gr