Η ΝIKH TZABEΛΑ θα είναι υποψήφια ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ με τη ΝΔ

 

Με μια λιτή αλλά χιουμοριστική ανάρτηση στο Twitter, η οικονομολόγος και πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Η ανακοίνωση της κυρίας Τζαβέλα:

Ποια είναι η Νίκη Τζαβέλα

Η Νίκη Τζαβέλα γεννήθηκε στη Λαμία είναι Ελληνίδα οικονομολόγος, πολιτικός και πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ. Έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και ήταν από το 1980 στέλεχος του κόμματος της ΝΔ.

Από την 21η Φεβρουαρίου του 2014 η Νίκη Τζαβέλα επανεντάχθηκε στην ΝΔ με την οποία ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές στις 25 Μαϊου 2014 (1η επιλαχούσα στην λίστα).

Σπούδασε Ψυχολογία και Οικονομικά στα Πανεπιστήμια Howard (ΗΠΑ) και Leeds (Ηνωμένο Βασίλειο). Μετεκπαιδεύτηκε ως υπότροφος της American Field Service, του Eisenhower Foundation, του OECD και του Adenauer Stiftung.

Έχει διατελέσει Διοικητής του ΟΑΕΔ (1989-1993), Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Αποκατάστασης Ομογενών εξ Αλβανίας, Αντιπρόεδρος της εταιρείας INTRACOM, Μέλος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη και Εντεταλμένη Σύμβουλος Διεθνούς Ανάπτυξης του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Κατά την περίοδο 1996-2009 ήταν μέλος της Διεθνούς Επιτροπής του Πρύτανη της Σχολής John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Πηγή: iEfimerida.gr