Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Κάναμε τις προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά για να προστατεύσουμε την εκδήλωση

Για τις 16 προληπτικές προσαγωγές, που προχώρησε η αστυνομία στα Γιαννιτσά, πριν από εκδήλωση στην οποία θα παρίσταντο ο Φώτης Κουβέλης, μίλησε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζοντας πως έγιναν για την «προστασία» της εκδήλωσης. 

«Οι προσαγωγές γίνονται με τη λογική να προστατεύσουμε μια εκδήλωση και να προστατευτούν και άλλοι» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, προσθέτοντας πως «ο διοικητής και ο επικεφαλής των μέτρων κρίνουν τα μέτρα που πρέπει να λάβουν… Αλλο σύλληψη άλλο προσαγωγή, και προφανώς οι συνάδελφοι έκριναν ότι πρέπει να γίνει προσαγωγή».

Από την πλευρά του ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, υπογράμμισε: «Θα ήθελα να δω προληπτικές προσαγωγές στα Εξάρχεια, Σάββατο βράδυ, πριν δεχθεί επίθεση η διμοιρία των ΜΑΤ…».

«Ο αξιωματικός υπηρεσίας μπορεί να κάνει επέμβαση να κάνει συλλήψεις;» διερωτήθηκε στη συνέχεια.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. του απάντησε, λέγοντας: «Εχουμε και συλλήψεις και προσαγωγές όπως τα 213 άτομα στα Εξάρχεια».

Ορισμένοι από τους προσαχθέντες μίλησαν στον ΣΚΑΪ και ισχυρίστηκαν ότι δεν προετοίμαζαν τη Δευτέρα συγκέντρωση κατά του κ. Κουβέλη.  

Σύμφωνα με το logospellas, οι 11 εκ των 16 προσαχθέντων κατέθεσαν αμέσως μετά την απελευθέρωση τους μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράνομης κατακράτησης και παράβασης καθήκοντος. «Οι αστυνομικοί που μας προσήγαγαν εκτελούσαν όπως μας δήλωσαν (αορίστως)  εντολές ανωτέρων, πέραν των ορίων του Α.Τ Γιαννιτσών, χωρίς αυτοί να κατονομαστούν», όπως αναφέρεται ρητά και στη μηνυτήρια αναφορά. Πηγή: iEfimerida.gr