ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Ακατανόητη η ΑΠΕΛΑΣΗ του πρέσβη από τη Βενεζουέλα -Επιδεινώνει την κατάσταση

 

Το Βερολίνο καταδίκασε την απόφαση της Βενεζουέλας να απελάσει τον Γερμανό πρέσβη από τη χώρα, τονίζοντας ότι αυτή η κίνηση επιδεινώνει την κατάσταση.

«Πρόκειται για μια ακατανόητη απόφαση, η οποία επιδεινώνει την κατάσταση και δεν συνδράμει στο να πέσουν οι τόνοι», δήλωσε Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι ο Γερμανός πρέσβης, Ντάνιελ Μάρτιν Κρίενερ, θεωρείται persona non grata και του έδωσε διορία 48 ωρών για να φύγει από τη χώρα.

«Η υποστήριξή μας, η στήριξη της Ευρώπης στον Χουάν Γκουαϊδό παραμένει ακέραιη. Ο πρέσβης Κρίενερ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο Καράκας, ιδιαίτερα τις πρόσφατες μέρες», τόνισε ο Μάας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Κρίενερ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος διπλωμάτης που απελαύνει το καθεστώς Μαδούρο. Σημειώνεται ότι ήταν ένας από τους δεκάδες πρεσβευτές που πήγαν στο αεροδρόμιο του Καράκας, προκειμένου να υποδεχθούν, αλλά και να εγγυηθούν την ασφάλεια του Γκουαϊδό, κατά την επιστροφή του στη χώρα. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, που έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος και τον αναγνωρίζουν περίπου 50 χώρες, απειλούνταν με σύλληψη, επειδή είχε παραβιάσει τη δικαστική απαγόρευση εξόδου από τη Βενεζουέλα.

Πηγή: iefimerida.gr