Βενεζουέλα: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση μετά τη διακοπή που παρέλυσε τη χώρα

Η ηλεκτροδότηση αρχίζει να αποκαθίσταται σήμερα στη Βενεζουέλα, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Telesur.

Χθες, Πέμπτη, σημειώθηκε μαζική διακοπή ρεύματος, η οποία διήρκησε σχεδόν 20 ώρες, βυθίζοντας στο σκοτάδι τη χώρα που βρίσκεται σε βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση.

Ηλεκτρικό ρεύμα υπάρχει πλέον στις περισσότερες συνοικίες της πρωτεύουσας Καράκας, στη γειτονική πολιτεία Μιράντα και σε ανατολικές πολιτείες.

Πρόκειται για ένα blackout, το οποίο τα μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως το μεγαλύτερο που έχει πλήξει ποτέ τη χώρα. Ο πρόεδρος Νκολάς Μαδούρο έδωσε στους μαθητές και στους εργαζόμενους μια αργία σήμερα, ώστε να διευκολύνει τις εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Στο Καράκας επικρατούσε ησυχία σήμερα το πρωί, με λίγα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης συνεχίζεται σε πολλές περιοχές, με συνέπεια νοσοκομεία να αναστείλουν σήμερα τη θεραπεία 10.000 νεφροπαθών, σύμφωνα με την εφημερίδα El Nacional.

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν έξω από πρατήρια βενζίνης όπου τα μηχανήματα δεν λειτουργούσαν κανονικά. Προβλήματα υπήρξαν και στο αεροδρόμιο του Καράκας.

Οι διακοπές ρεύματος δεν είναι σπάνιες στη χώρα, όπου οι υποδομές ηλεκτροδότησης δεν συντηρούνται επαρκώς. Ωστόσο η μαζική αυτή διακοπή, που άρχισε χθες, έπληξε τις 22 από τις 23 πολιτείες της χώρας μαζί με την πρωτεύουσα.

 Πηγή: iefimerida.gr