ΑΠΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ «ΣΙΒΗΡΙΑ»: «ΘΑ ΕΙΝΑΙ η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ… ΕVER – ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΧΙΟΝΙΑ μέχρι την ΘΑΛΑΣΣΑ»

Έρχεται πολικό κύμα το Σάββατο το οποίο θα φέρει χιόνια ακόμα και στην θάλασσα στην Αττική. Προσοχή συνιστούν οι μετεωρολόγοι.

Αντιμέτωπη με ψυχρή εισβολή από πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα βρεθεί η Ελλάδα προς το τέλος της εβδομάδας και κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών Κελσίου) και οι σφοδρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Εάν επαληθευθούν τα προγνωστικά, «υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ΣΚ να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας» δηλώνει ο Γιάννης Καλλιάνος με τον Σάκη Αρναούτογλου να συνιστά προσοχή σε όσους ταξιδέψουν από το ύψος περίπου της Βοιωτίας προς την υπόλοιπη ορεινή αλλά και πεδινή- παράκτια βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλία, Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και προς τη Θράκη).

Αρναούτογλου: Προσοχή στις μετακινήσεις το Σάββατο

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το ερχόμενο Σάββατο κάνει λόγο ο δημοσιογράφος ειδικός για τον καιρό Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος εστιάζει την προσοχή ειδικά από την Βοιωτία και βορειότερα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, «όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν το Σάββατο από το ύψος περίπου της Βοιωτίας προς την υπόλοιπη ορεινή αλλά και πεδινή- παράκτια βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλία, Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και προς τη Θράκη), καλό θα είναι παρακολουθούν τα επίσημα δελτία καιρού το επόμενο 48ωρο καθώς σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προβλέπονται εκτός από τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις που κατά τόπους και κατά διαστήματα δεν αποκλείεται να είναι και έντονες».

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει πάντως πως η ακριβέστερη πρόβλεψη για την επερχόμενη κακοκαιρία θα γίνει την Πέμπτη.

Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou

5 ώρες πριν

Φίλες και φίλοι ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σε συνέχεια της ανάρτησης μου από την περασμένη Κυριακή περί της επικείμενης ψυχρής εισβολής στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:
Όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν το Σάββατο από το ύψος περίπου της Βοιωτίας προς την υπόλοιπη ορεινή αλλά και πεδινή- παράκτια βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλία, Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και προς τη Θράκη, καλό θα είναι παρακολουθούν τα επίσημα δελτία καιρού το επόμ…

Δείτε περισσότερα

Φωτογραφία του χρήστη Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou.

Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou


Αρέσει σε 214.567
17.977 μιλούν γι’ αυτή τη Σελίδα