ΟΡΓΙΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ! ΓΕΜΙΖΑΝ την ΑΓΟΡΑ με ΒΕΝΖΙΝΗ-ΜΑΙΜΟΥ από την ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Έβλεπαν τα στοιχεία και τις φωτογραφίες, αλλά δεν πίστευαν στα μάτια τους, παρ’ ότι ξεδιπλωνόταν μπροστά τους μια απίστευτα καλοστημένη επιχείρηση διακίνησης και λαθρεμπορίου βενζίνης, με ορμητήριο τη γειτονική Βουλγαρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas, στις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έφτασαν καταγγελίες ότι κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην αγορά καυσίμων, αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο το καθεστώς των ενδοκοινοτικών συναλλαγών, για να περνάνε κάτω από τη μύτη των τελωνειακών Αρχών και να πλημμυρίζουν την ελληνική αγορά με βενζίνη- μαϊμού. Μετά από τις καταγγελίες ήρθαν και οι φωτογραφίες.
Η βάση των αετονύχηδων βρίσκεται σε πόλη της Βουλγαρίας, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, όπου λειτουργεί εργοστάσιο παραγωγής χημικής βενζίνης, δηλαδή βενζίνης που δεν αποτελεί παράγωγο πετρελαίου. 
Αφού περάσει στην Ελλάδα, το καύσιμο μεταφέρεται με 4- 5 βυτιοφόρα σε περιοχή της Θεσσαλίας (υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τοποθεσία κοντά στη Λάρισα) και αποθηκεύεται σε μυστικές δεξαμενές. Στη συνέχεια, διοχετεύεται στην αγορά, αποφέροντας τεράστιο κέρδος στα κυκλώματα.
Το κόστος αγοράς υπολογίζεται σε 0,30 ευρώ ανά λίτρο και με την τιμή λιανικής πώλησης σε ανυποψίαστους καταναλωτές στο 1,40 ευρώ, είναι προφανές το κίνητρο για τα κυκλώματα. Η συμπεριφορά του καυσίμου είναι ανάλογη της κανονικής βενζίνης, ωστόσο η φθορά στη μηχανή αναπόφευκτη. 
Η υπόθεση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ελέγχου και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η αντίδραση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών, με ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας.
Νέες μέθοδοι φοροδιαφυγής
Πέρα από αυτό το πρωτοφανές κύκλωμα λαθρεμπορίου καυσίμων, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ είναι υποχρεωμένες να βρουν πειστική απάντηση στις νέες μεθόδους φοροδιαφυγής, η οποία έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. 
Έτσι, εκτός των συμβατικών οδών απόκρυψης εισοδημάτων, υπάρχει ή μάλλον θα πρέπει να υπάρξει επικέντρωση των ελέγχων π.χ. στην παροχή υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, ήδη έχουν ενεργοποιηθεί- μικρές- ομάδες ελεγκτών, που ξεκίνησαν το «σκανάρισμα» των διαφημίσεων μέσω των social media, όπως το Instagram.
Η πρώτη μεταμνημονιακή χρονιά χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κρίσιμη στο πεδίο των εσόδων, από τα οποία εξαρτάται εν πολλοίς η επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,5%. 
Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ θα παρουσιάσει το φετινό Επιχειρησιακό Σχέδιο ενώπιον των εφόρων όλης της Επικράτειας σε διημερίδα στις αρχές Φεβρουαρίου και το στοίχημα είναι να προσαρμοστεί ο τρόπος δράσης των ελεγκτικών υπηρεσιών, στα νέα δεδομένα της «σύγχρονης» φοροδιαφυγής.