Ο πρίγκιπας Κάρολος υποδέχθηκε 120 Ελληνες στο παλάτι Saint James’s -Οι κροίσοι και ο Σάκης Ρουβάς [αποκλειστικές εικόνες]

Την πύλη του Saint James’s Palace στην καρδιά του Λονδίνου πέρασαν πριν από λίγες ημέρες 120 Έλληνες επιχειρηματίες από κάθε γωνιά της Γης.

Ήταν η αρχή των τετραήμερων εκδηλώσεων του διεθνούς πριγκιπικού τραστ που διοργάνωσαν από κοινού ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου πατέρας Αλέξανδρος Καρλούτσος, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Στο παλάτι ο πρίγκιπας Κάρολος υποδέχθηκε θερμά τους καλεσμένους και είχε μαζί τους σύντομα τετ α τετ για τη δραστηριότητά τους.

Προσκεκλημένοι από όλο τον κόσμο

Οι περισσότεροι προσκεκλημένοι, περίπου 30, είχαν ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη με τον πατέρα Alex, όπως ο δισεκατομμυριούχος Ντιν Μητρόπουλος, ο μεγαλοκατασκευστής Μερκούριος Αγγελιάδης και ο κροίσος του real estate Ντιν Σπανός από το Λος Άντζελες.

Οι υπόλοιποι ταξίδεψαν από την Ελλάδα, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, όπως η Κορίν Μεντζελόπουλος, ιδιοκτήτρια του «μύθου» των γαλλικών αμπελώνων του κτήματος Chateau Margaux.

Η κάθε φιάλη από το διάσημο κρασί της, που πρόσφερε δωρεάν στο επίσημο δείπνο στο επιβλητικό Bridgwater House της οικογένειας Λάτση, κόστιζε 1.500 ευρώ.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου υποδέχεται την Κορίν Μεντζελόπουλος

Οι καλεσμένοι που κάθισαν γύρω από τις ροτόντες με ένδυμα black tie, όπως όριζε το αυστηρό dress code, απόλαυσαν επίσης γκουρμέ γεύσεις και έμειναν έκπληκτοι από τη βασιλική μεγαλοπρέπεια του ακινήτου στο οποίο ο καπετάν Γιάννης Λάτσης είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν και δεξίωση της G7.

Ο Σάκης Ρουβάς με την Τατιάνα Μπλάτνικ στο επίσημο δείπνο

Η δράση του τραστ 

Εκστρατεία κατά της ανεργίας των νέων σε πολλές χώρες του κόσμου -μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα- έχουν ξεκινήσει οι πρίγκιπες μέσω του διεθνούς πριγκιπικού τραστ. Το Prince’s Ιnternational Τrust συστήθηκε το 1976 από τον πρίγκιπα Κάρολο και από τότε έχει δείξει τον δρόμο στην αγορά εργασίας σε 890.000 νεαρούς Βρετανούς. 

Η πριγκίπισσα Θεοδώρα με τον επενδυτή Τζον Κουδούνη

Για τους σκοπούς του τραστ μίλησε ο Παύλος Γλίξμπουργκ

Ο στόχος είναι να υποστηριχθούν οι νέοι  στα πρώτα τους βήματα, είτε βρίσκοντας δουλειά είτε λαμβάνοντας βοήθεια να στήσουν τη δική τους επιχείρηση. Όπως είπε ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πρίγκιπας Παύλος, 59 νέοι έχουν βρει μέσω του τραστ δουλειά ως τώρα στην Ελλάδα. Πολλοί από τους Έλληνες επιχειρηματίες που προσκλήθηκαν στις εκδηλώσεις δεσμεύτηκαν να στηρίξουν το πριγκιπικό έργο προσλαμβάνοντας ανέργους στις επιχειρήσεις τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Βασίλης Αποστολόπουλος με τη σύζυγό του

Ο δικηγόρος και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης με τον Γιάννη ΧορόζογλουΠηγή: iefimerida.gr