ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ «ΠΑΖΑΡΙ» στην ΤΟΥΡΚΙΑ…

Στην ατζέντα, οι τουρκικές προκλήσεις και το Κυπριακό…
Το κρίσιμο ραντεβού του πρωθυπουρού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «κλείδωσε» οριστικά για την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου.
Οι τελικές συνεννοήσεις των διπλωματικών γραφείων των δυο ηγετών θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί η πόλη. 
Το πιθανότερο είναι η συνάντηση να γίνει στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποκλειστεί η πρωτεύουσα Άγκυρα.Στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν όλα τα διμερή ζητήματα με την ελληνική πλευρά να επιζητά λύσεις που να συμβαδίζουν με τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου. 

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει στον Τούρκο πρόεδρο τα θέματα του Αιγαίου, με την καθημερινή ένταση μέσω των υπερπτήσεων από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Σημαντική θεωρείται η συνάντηση και για την έναρξη νέου κύκλου συζητήσεων για το Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται πως τον Αλέξη Τσίπρα είχε προσκαλέσει ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη στην Σύνοδο του ΟΗΕ που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. 

Από τότε οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και οι εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων είχαν δυναμιτίσει και πάλι το κλίμα ανάμεσα στις δυο χώρες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κλείσει η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν…