Ο AΔΩΝΗΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ…

…γιατί αυτό φοβάται…

Κώστας Βαξεβάνης
Θες γιατί ο Άδωνης λέει τόσα πολλά ψέματα που δεν θυμάται πού είπε τι, θες γιατί διακατέχεται από εγκεφαλική διάρροια που τον προτρέπει απλώς να λέει, αποκάλυψε όσα δεν έπρεπε να είναι γνωστά. 

Στις 2 Ιανουαρίου είχε δηλώσει στα Παραπολιτικά πως έχει συναντηθεί πολλές φορές με το Μανιαδάκη για τον οποίο δεν ήξερε πως είναι προστατευόμενος μάρτυρας. 

Σε άλλη εκπομπή όμως, αυτή του Παυλόπουλου στο Blue Sky, όταν κατονόμασε άτομα ως προστατευόμενους μάρτυρες, υποστήριξε πως δεν κάνει τίποτα κακό γιατί τα ονόματα είναι γνωστά με ευθύνη της Εισαγγελίας.

Πρακτικά κατάφερε μέσα σε 24 ώρες να αποκαλύψει ο ίδιος πως συναντιόταν με τον Μανιαδάκη όταν ήταν προστατευόμενος μάρτυρας, του οποίου γνώριζε το ρόλο κατά ομολογία του πάντα.

Το Documento δημοσιοποίησε την παραδοχή του Αδώνιδος θέτοντας και τα ερωτήματα. 

Πώς ο Αντιπρόεδρος ο οποίος υποσχόταν πως θα γδάρει τους «κουκουλοφόρους μάρτυρες» συνομιλούσε με τον ένα από αυτούς; Τι έλεγαν στις αλλεπάλληλες συναντήσεις τους; 

Γιατί δέχθηκε να συνομιλεί με τον άνθρωπο που κατέθεσε πως χρηματιζόταν και πως η γραμματέας του Υπουργού Γεωργιάδη είχε περίεργο ρόλο; 

Μετά από λίγο το Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση θέτοντας διάφορα πολιτικά ερωτήματα για τον Άδωνη Γεωργιάδη. 

Το ερώτημα δεν είναι γιατί έβγαλε ανακοίνωση το Μαξίμου, αλλά γιατί δεν έβγαλαν τα κόμματα τα οποία μόλις έμαθαν πως ο μάρτυρας που κάρφωσε τέσσερις υπουργούς, συναντιόταν τελικώς μαζί τους.

Και τι έκανε τότε ο Άδωνης; Ό,τι κάνει συνήθως. Προσπάθησε να δημιουργήσει σύγχυση και να θέσει αυτός τα ερωτήματα, μεταξύ των οποίων αν εγώ έχω συναντηθεί με τον Μανιαδάκη. 

Αν γνώριζε ο Άδωνης Γεωργιάδης με ποιους έχω συναντηθεί στα πλαίσια της έρευνας για τη Novartis η απορία για το αν έχω συναντηθεί με το Μανιαδάκη θα έμοιαζε παιδική μελωδία. 

Γιατί ο δημοσιογράφος πρέπει να συναντιέται με όσους μπορούν να του δώσουν την πληροφορία. 

Συνεπώς το θέμα δεν είναι αν η αφεντιά μου συναντήθηκε με τον Μανιαδάκη αλλά γιατί συναντήθηκε ο ίδιος με το θύτη του.

Με μια ανάρτησή του στο facebook ο Άδωνης Γεωργιάδης έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα. 

Αποκάλυψε πως ο Μανιαδάκης του τηλεφώνησε λίγες ώρες πριν επιχειρήσει να φύγει στο εξωτερικό για να του πει για τις πιέσεις που δεχόταν. 

Δηλαδή ο Άδωνης, όπως θα έλεγαν και στην εγκληματολογική έρευνα, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο υποψήφιος φυγάς.

Και ο εκδοροσφαγέας Άδωνης ο Μαρτυροκτόνος, σε ένα κλίμα που περιλαμβάνει τσάι και συμπάθεια, ακούει τον θύτη ο οποίος δεν είχε άλλον για να εκμυστηρευτεί ό,τι εκμυστηρεύτηκε πέρα από τον άνθρωπο που ήθελε να βάλει φυλακή.

Στο δε τέλος της ανάρτησής του, ο Άδωνης Γεωργιάδης υπόσχεται φυλακές για τους άλλους γιατί ως γνωστόν η άποψή του για τη Δικαιοσύνη είναι πως πρέπει να υποτάσσεται στις επιθυμίες του.

Όσα συμβαίνουν και αποκαλύπτονται μπορεί να έχουν πλήθος στοιχείων της αλαζονικής συμπεριφοράς του Αντιπροέδρου του Κυριάκου και της έλλειψης αυτογνωσίας που τον διακατέχει αλλά δηλώνουν ταυτόχρονα και μια πιο εσωτερική πραγματικότητα. 

Όπως έλεγε ο Έρικ Χόφερ “Μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που ο εχθρός σου φοβάται περισσότερο, από τα μέσα που χρησιμοποιεί για να σε κάνει να φοβηθείς”

koutipandoras.gr