«ΒOMBA» από τη ΜOΣΧΑ: ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ του ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΠΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στα πρόθυρα μιας στρατιωτικής σύγκρουσης στη Συρία.
Αυτό γράφει δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα», που αναπαράγει το Βαλκανικό Περισκόπιο, εν μέσω αναφορών ότι ο τουρκικός στρατός πρόκειται να εισβάλλει στη Συρία- ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.
Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ο τουρκικός στρατός «εντός των ημερών» θα ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, και στοχεύει να συγκρουσθεί με την κουρδική πολιτοφυλακή.
Η Τουρκία βλέπει τους Κούρδους ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια, αλλά αυτό οδηγεί σε ένταση με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ που υποστηρίζουν τα κουρδικά στρατεύματα που αγωνίζονται εναντίον του ‘ισλαμικού κράτους’.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται στις κουρδικές Ομάδες Λαϊκής Προστασίας – YPG, που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ στη Συρία και πολεμούν το ‘ισλαμικό κράτος’, αλλά η Άγκυρα τους θεωρεί ως τρομοκράτες και ότι προέρχονται από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν- PKK, που είναι παράνομο στην Τουρκία.
Το Πεντάγωνο, ήδη, έχει ανακοινώσει ότι η μια μονομερής στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη Συρία είναι ‘απαράδεκτη’.
Το κύριο ερώτημα, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα, είναι πώς θα αντιδράσουν οι Αμερικανοί.
Θα υποστηρίξουν τους Κούρδους που πολεμούν το ‘ισλαμικό κράτος’ ή θα συνταχθούν με το μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις τους;
Στην πρώτη περίπτωση δεν αποκλείονται συγκρούσεις μεταξύ των δύο χωρών του ΝΑΤΟ που θα οδηγούσε σε περαιτέρω κλιμάκωση.
Στη δεύτερη περίπτωση, η Ουάσιγκτον μπορεί να επιδιώξει να δώσει ένα παράδειγμα στον Ερντογάν ότι είναι στο πλευρό του, εξομαλύνοντας τις σχέσεις με την Τουρκία προκειμένου να αντιμετωπίσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία στον στρατιωτικο-τεχνικό τομέα.