ΠOΡΕΙΑ για τον ΖΑΚ…

Πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποίησαν απόψε εκατοντάδες μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και άλλοι πολίτες.
Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία μπάτσοι και αφεντικά κάνανε δολοφονία», «Δεν ήταν των αφεντικών η αυτοδικία το χέρι τους το όπλισε η τοξικοφοβία», «Οργή και θλίψη ο Ζάκ θα μας λείψει», το συγκεντρωμένο πλήθος διαμαρτυρήθηκε για τον βίαιο θάνατο του 33χρονου. 

Εν τω μεταξύ οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στον εντοπισμό του δεύτερου άντρα που μαζί με τον κοσμηματοπώλη, φαίνεται να κλωτσά τον αιμόφυρτο άντρα την ώρα που έβγαινε από το κατάστημα.

Ο 33χρονος ήταν ενεργό μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και δραστηριοποιούνταν σε φορείς ενημέρωσης για το ΗΙV.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή” αποχαιρετά με ένα ποστ στο Facebook τον Ζακ Κωστόπουλο. 

“Ζακ, οι άνθρωποι της Θετικής Φωνής, οι φίλοι, οι συνεργάτες, οι συνοδοιπόροι σου, σε αποχαιρετούμε με την υπόσχεση και το πείσμα ότι θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν η ζωή σου, η δύναμη και οι αδυναμίες σου”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ας μιλήσουμε για τον Ζακ
Ας μιλήσουμε για τον αεικίνητο ακτιβιστή που βγήκε μπροστά με θάρρος για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τους ανθρώπους που ζούμε με HIV, τους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών.
Ας μιλήσουμε για τη σπίθα του πνεύματος, τον τρόπο σκέψης και τη στάση ζωής του για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισονομία ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου, τη φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό του κάθε ανθρώπου.

Δείτε περισσότερα

170

3