«ΕIXA ΔΙΚΙΟ που ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑ τη ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ»…

Πρόκληση τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την κοινωνία χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, τα όσα έπραξε ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, στο περιθώριο των εγκαινίων της 4ης και 5ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Θεσσαλονίκη. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε της απόφασης του να αναρτήσει τη γνωμάτευση που οδήγησε στην αποφυλάκιση Φλώρου την οποία πολλοί σχολίασαν αρνητικά αφού φαίνονταν τα προσωπικά δεδομένα του 39χρονου.Ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε τον κ. Φλώρο ως «απατεώνα, που καταχράστηκε 250 εκατ. ευρώ», ενώ τόνισε ότι «θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει με το νόμιμο τρόπο» για την τιμωρία όλων όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Είναι ένας απατεώνας, που καταχράστηκε 250 εκατ. ευρώ μαζί με ένα συνεταίρο του και ποιος ξέρει ποιους άλλους από πίσω, που αρχίζουν και αποκαλύπτονται κι αυτοί, γιατί φαίνεται ότι ο ανιψιός Μητσοτάκη ήταν ο δικηγόρος που τους έστηνε τις offshore, για να κουβαλάνε τα λεφτά στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

«Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε (διάγνωση για) υπνική άπνοια σε έναν άνθρωπο 39 ετών, με πλαστή -πλαστή, το επαναλαμβάνω για τρίτη φορά- μελέτη ύπνου, ανύπαρκτη σπιρομέτρηση (…) με αξονική τομογραφία άλλου ασθενή, που πήραν κάποια λαμόγια από εκεί μέσα το όνομα και τα φιλμ και έφτιαξαν γνωμάτευση (για τον κ.Φλώρο). 

Και βέβαια μένει να δούμε και τι ακριβώς συμβαίνει με τον νευρολογικό πιστοποιητικό» υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή από τις διοικήτριες της πρώτης και δεύτερης ΥΠΕ «σε εξαίρετο συνάδελφο, διευθυντή του ΕΣΥ να κάνει μια fast track ΕΔΕ επί του επιστημονικού κομματιού». 

Πρόσθεσε δε, ότι αναμένει το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για να ληφθούν αποφάσεις για παραπομπή.

Ο κ.Πολάκης αναφερόμενος στον ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε: «πολλές φορές όταν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη κάνεις τον μάρτυρα κατηγορίας»…