ΜEΓΑΛΗ «ΣΟΥΠΑ» το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ στους 4 ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ από τον ΚΑΝΑΠΕ

Γέλιο προκαλεί η απογοητευτικά χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών, η οποία μέχρι πριν λίγη ώρα είχε αγγίζει το 22%.  
Τα υψηλότερα ποσοστά έχουν καταγραφεί στα Σκόπια, όπου η συμμετοχή στους περισσότερους δήμους έχει ξεπεράσει το 20% ενώ σε ορισμένους το 30%. 
Την υψηλότερη προσέλευση στη χώρα έχει το εκλογικό κέντρο του Κέντρου (35%).

Επίσης, υψηλότερη συμμετοχή παρατηρείται στα Βορειοανατολικά της χώρας, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Στην Κρίβα Πάλανκα το ποσοστό έχει ξεπεράσει το 30%.
Στην πατρίδα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, Στρούμιτσα, η συμμετοχή άγγιξε ως τώρα 25%.
Στα σύνορα με την Ελλάδα, στην Γευγελή, την Αχρίδα και τα Μπίτολα τα ποσοστά ακολουθούν τον μέσο όρο.
Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε μικρότερα και πιο επαρχιακά σημεία της χώρας.
Η ψηφοφορία μέχρι στιγμής έχει διεξαχθεί με μικροεντάσεις. Επεισόδιο μικρής έντασης σημειώθηκε σε εκλογικό κέντρο συνοικίας της πρωτεύουσας, όταν ομάδα νεαρών εκφόβισε γυναίκα που είχε προσέλθει να ψηφίσει. Η αστυνομία προσήγαγε ένα άτομο.
Κλίμα τρομοκρατίας
Ορισμένοι που φέρονται να υποστηρίζουν το μποϊκοτάρισμα του δημοψηφίσματος τραβούν βίντεο και φωτογραφίες όσων προσέρχονται να ψηφίσουν. Ιστοσελίδα στο Facebook με το όνομα “Μποϊκοτάρησε το δημοψήφισμα για την Βόρεια Μακεδονία” κάλεσε τους όσους δεν ψηφίζουν να “φωτογραφίσουν τα φρικιά του “μακεδονικού” λαού που θα βγουν να ψηφίσουν”.