ΠΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ σε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

Πυρά Κωνσταντοπούλου σε κυβέρνηση για το πόρισμα για το Μάτι
…με αφορμή το πόρισμα 
για το Μάτι…Τα πυρά της στην κυβέρνηση εξαπολύει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την καθυστέρηση της προκαταρκτικής έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

 Στο στόχαστρο της κ. Κωνσταντοπούλου βρέθηκε τόσο ό κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όσο και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Στη δήλωσή της η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για «συγκάλυψη» και για «μεγάλη βρωμιά», αλλά και για απροκάλυπτη προστασία της κυβέρνησης από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ολόκληρη η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την εντολή μπλοκαρίσματος της έρευνας από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

«Η Κυβέρνηση μπλοκάρει την Εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους των συνανθρώπων μας στο Μάτι!

Η διορισμένη από την Κυβέρνηση Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε να καθυστερήσουν οι έρευνες για τις ποινικές ευθύνες για την ανθρωποκτονία των συνανθρώπων μας στο Μάτι.

Διέταξε αιφνίδια πριν λίγες ώρες, για την «κατεπείγουσα διερεύνηση» των ευθυνών, να ενσωματωθεί στη δικογραφία το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, το οποίο θα πάρει μήνες για να συνταχθεί-όπως έγινε με τη Μάνδρα. 

Η Μ. Παπασπύρου είναι επίσης διορισμένη από την Κυβέρνηση. 

Η ίδια έχει στενή οικογενειακή σχέση με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος ενεπλάκη ενεργά στην απόπειρα συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών, το βράδυ της κακοπαιγμένης παράστασης του Πρωθυπουργού και των επιτελών του, την ώρα που καίγονταν και πνίγονταν αβοήθητοι άνθρωποι.

Ο απελθών υπουργός Κοντονής, δεν απάντησε ποτέ, όταν τον έπιασα σε μυστική συνάντηση με την “ανεξάρτητη εισαγγελέα” στον Άρειο Πάγο, στις 7 Αυγούστου, 3 μέρες μετά την εισαγγελική αυτοψία στον τόπο της τραγωδίας και μια μέρα μετά την κατάθεση της μήνυσής μας.

Υπάρχει συγκάλυψη. Υπάρχει μεγάλη βρωμιά. Είναι πρωτοφανές ποινική διερεύνηση που αφορά τους θανάτους 99 συνανθρώπων μας να υποκύπτει σε μια διοικητική έρευνα.

Είναι πρωτοφανές η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να επιχειρεί τόσο απροκάλυπτα να προστατεύσει την Κυβέρνηση, όταν αυτή βαρύνεται με θανάτους συνανθρώπων μας.

Είναι πρωτοφανές μια τόσο μεγάλη τραγωδία να αντιμετωπίζεται με τόσο βρώμικο παρασκήνιο.

Είναι αδιανόητο κυβερνητικοί υπόλογοι και ελεγχόμενοι δικαστικοί λειτουργοί να παίζουν παιχνίδια ενώ κάηκαν ζωντανοί και πνίγηκαν αβοήθητοι και υπέκυψαν στα εγκαύματα και τα τραύματά τους τόσοι άνθρωποι.

Ζητούνται δικαστές ικανοί να αντιστέκονται. Ζητούνται άνθρωποι που θα ορθώσουν ανάστημα απέναντι σε αυτή τη βρωμιά. Όρθιοι άνθρωποι.

Μόνο μια φοβισμένη κι αδίστακτη Κυβέρνηση, που γνωρίζει καλά τις ευθύνες της για τους θανάτους και τη συγκάλυψη, θα μπορούσε να χειραγωγεί τόσο ξετσίπωτα την Δικαιοσύνη.

Και μόνον αδίστακτοι κι επίορκοι λειτουργοί θα αναλάμβαναν αυτή τη διεκπεραίωση.

Στη μήνυση που καταθέσαμε στις 6 Αυγούστου τα προβλέψαμε όλα αυτά. 

Αναλάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία ως πολίτες, για να μην κουκουλωθεί η υπόθεση, όπως σχεδίαζε η Κυβέρνηση.

Και τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με στοιχεία, ζητώντας να πράξει το καθήκον του. 

Για τις ζωές που χάθηκαν. Για τους ανθρώπους που έχασαν παιδιά, γονείς, παππούδες, συντρόφους, φίλους.

Για όλους μας»…