ΜΑΞΙΜΟΥ: ΥΠΑΡΧΕΙ μεγάλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΩΡΙΣ τον κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;…

«Υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο σε αυτόν τον τόπο πίσω από το οποίο να μην κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του;» διερωτάται το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» με τίτλο «Ανιψιός Μητσοτάκη συνέταιρος Φλώρου».

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, «ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμβουλός του, Γρηγόρης-Αλέξανδρος Δημητριάδης, είναι δικηγόρος της εταιρείας Energa της οικογένειας Φλώρου». 

«Ο γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη (γιατί περί αυτού πρόκειται) έχει καταθέσει στον ανακριτή της υπόθεσης Energa Σπύρο Γεωργουλέα ότι έως το 2012 συνεργάστηκε με την Energa στα πλαίσια της δικηγορικής του ιδιότητας. 

Όπως προκύπτει από την κατάθεση του ήταν αυτός που είχε εμπλοκή στη δημιουργία των offshore εταιρειών» γράφει συγκεκριμένα.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού κάλεσε τη Ν.Δ. «να σταματήσει να σιωπά και να δώσει πειστικές απαντήσεις» προσθέτοντας πως «ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο φαίνεται να ακουμπά προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη».

«Μετά τον κ. Φρουζή, ένας ακόμη άριστος, ο κ. Αριστείδης Φλώρος της Energa, υπήρξε προστατευόμενος της οικογένειας, αφού ο ανιψιός και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, όχι μόνο ήταν δικηγόρος του αλλά, όπως κατέθεσε στον ανακριτή, έστησε ο ίδιος τις offshore μέσω των οποίων καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου και καταλήγει: 

«Υ.Γ. Καλοί οι δικηγόροι του κ. Φλώρου, εξαίρετος μεταξύ αυτών ο κ. Βορίδης, αλλά η πλάκα με τους θεσμούς τελείωσε…».