ΚAIΡΟΣ – ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ, ΒΟΡΙΑΔΕΣ και ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Καιρός… χειμωνιάτικος. Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο. Τι προβλέπει για το κύμα κακοκαιρίας.

Ο καιρός βάζει τα… χειμωνιάτικα. Μετά από το μίνι καλοκαίρι τις τελευταίες μέρες, όλα δείχνουν ότι από την ερχόμενη Τετάρτη αλλάζει το σκηνικό σε όλη σχεδόν τη χώρα. Βοριάδες, βροχές, καταιγίδες και… χειμώνα προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.
Όπως αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά, «άρδην θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη με ενίσχυση των βοριάδων και λίγες τοπικές βροχές, ενώ στη συνέχεια οι ριπές των ανέμων θα αγγίζουν τα 9 μποφόρ και οι βροχοπτώσεις θα απασχολήσουν κυρίως περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων και του νότιου Αιγαίου. Μέχρι και τη Δευτέρα θα σημειώνονται πολύ πιο αυξημένες θερμοκρασίες σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή. Φαίνεται ότι σε ορισμένες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών θα ξεπεράσει ο υδράργυρος και τους 34°C καθιστώντας τις συνθήκες εκεί καθαρά καλοκαιρινές. Επίσης ο ήλιος θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι».
Σχετικά με την κακοκαιρία για το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη, αναφέρει χαρακτηριστικά: «ΠΡΟΣΟΧΗ : ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ : 9 ΜΠΟΦΟΡ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης οι βοριάδες θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο και ίσως σε τοπικό επίπεδο οι μέγιστες ριπές τους τα ξεπεράσουν. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχουμε απαγορευτικό σε πολλά λιμάνια της ανατολικής και νότιας Ελλάδας».
Δείτε αναλυτικά όλη την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου στο προσωπικό του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΦΟΔΡΟΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ 9 ΜΠΟΦΟΡ, ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ 12°C, ΚΡΥΟ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ
Άρδην θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη με ενίσχυση των βοριάδων και λίγες τοπικές βροχές, ενώ στη συνέχεια οι ριπές των ανέμων θα αγγίζουν τα 9 μποφόρ και οι βροχοπτώσεις θα απασχολήσουν κυρίως περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων και του νότιου Αιγαίου.
ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δείτε περισσότερα

130