ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ- ΝEA KAΤΑΡΡΕΥΣΗ της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΛΙΡΑΣ- ΠΡΟ των ΠΥΛΩΝ η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ…

Σχεδόν μη επενδύσιμη έχει καταστεί η Τουρκία, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, στον απόηχο του μπαράζ υποβαθμίσεων από Moody’s.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε στην υποβάθμιση 20 τουρκικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και έξι καλυμμένων ομολογιών τραπεζών, λίγο καιρό μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας. 
«Ακροβολισμένη» και η Fitch, η οποία έχοντας θέσει αρνητικό το outlook της γειτονικής χώρας, αναμένεται το Δεκέμβριο να προχωρήσει επίσης σε υποβάθμιση.
Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, η Άγκυρα έφαγε χθες γερό «χαστούκι» από το Βερολίνο, το οποίο αρνείται το ενδεχόμενο να βοηθήσει με bailout και επείγουσα οικονομική ενίσχυση την Τουρκία. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα τόσο από γερμανικά όσο και από διεθνή ΜΜΕ πως οι Γερμανοί εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτό.
Η τουρκική λίρα καταρρέει σήμερα στο 6,462 έναντι του δολαρίου, ενώ βουτιά καταγράφει και η επενδυτική εμπιστοσύνη στη χώρα.
Αντί διάσωσης, οι Γερμανοί αναζητούν εναλλακτικές λύσεις βοήθειας προς την Τουρκία. Άλλωστε μια κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας μόνο προς το συμφέρον της Μέρκελ δε θα ήταν…