ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ και ΧΑΛΑΖΙ στην ΑΤΤΙΚΗ – ΑΝΗΣΥΧΙΑ για την ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ στις ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

– Ισχυρή νεροποντή σε Παλλήνη, Σπάτα και Βόρεια Προάστια 
– Οι βροχές έχουν ήδη ξεκινήσει στο Μάτι 
– Δείτε τι προβλέπει το αναλυτικό δελτίο της ΕΜΥ για σήμερα και τις επόμενες μέρες

– Σφοδρή καταιγίδα με χαλάζι πλήττει εδώ και λίγη ώρα την Αττική, με τον καιρό να μην θυμίζει πλέον σε τίποτα καλοκαίρι.

Οι περιοχές όπου σημειώνονται τα πιο ακραία φαινόμενα είναι η Παλλήνη, τα Σπάτα και τα Βόρεια Προάστια της Αττικής, όπου εκδηλώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις και έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία.

Στις 15.00 το μεσημέρι του Σαββάτου η Πυροσβεστική είχε δεχτεί ήδη 23 κλήσεις για αντλήσειςκαι 13 για κοπές δέντρων, με τα περισσότερα περιστατικά να εντοπίζονται σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια και Παλλήνη.

Στο Χαλάνδρι, ο δήμος απευθύνει έκκληση για αποφυγή δυνητικά επικίνδυνων δρόμων. Ειδικότερα, οι οδηγοί καλούνται να αποφύγουν την κυκλοφορία στην Παραρεμάτια Οδό, την λεωφόρο Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, τη λεωφόρο Πεντέλης και την οδό Αναπαύσεως.

Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα εντοπίζεται και στη Λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Παπάγου.

Το οδόστρωμα έχει έχει μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ακινητοποιηθεί δύο αυτοκίνητα.

Προβλήματα στις μετακινήσεις αντιμετωπίζουν και όσοι οδηγοί κινούνται στην Αττική Οδό.

Στο ύψος του κόμβου Κηφισίας τα οχήματα προχωρούν σημειωτόν, αφού η ορατότητα είναι μειωμένη λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Φόβοι για νέες πλημμύρες

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μέρες είχαν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στα βόρεια προάστια λόγω ισχυρής νεροποντής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει υπαίθριος χώρος στάθμευσης στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, τις επόμενες μέρες και μέχρι την Τετάρτη θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ τα καιρικά φαινόμενα μπορεί να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου ο ουρανός είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει, ενώ είχαν πιάσει έντονες βροχές σε αρκετά σημεία της Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές φωτιές.