ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΟΜΠΡΕΛΕΣ και ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ξεκίνησε η επιχείρηση εκκαθάρισης στις παραλίες του Δήμου Πολύγυρου
Συνεργεία του Δήμου Πολυγύρου, ξεκινούν, από σήμερα, την απομάκρυνση αντικειμένων (ξαπλώστρες – ομπρέλες) που παραμένουν -παράνομα για όλο το 24ωρο, στις παραλίες ευθύνης του.
Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τονίζεται ότι, «ομπρέλες που παραμένουν και τη νύχτα με κλειδωμένες ή όχι πάνω τους ξαπλώστρες και καρέκλες χωρίς να χρησιμοποιούνται, θεωρούνται εγκαταληφθέντα αντικείμενα, που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου της ακτής, και πρέπει να απομακρύνονται με ευθύνη των δήμων».
Οι παραπάνω επισημάνσεις, όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, έγιναν προς τους δήμους από την Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής, που δέχτηκε καταγγελίες πολιτών και στη συνέχεια πραγματοποίησε αυτοψίες στον αιγιαλό διαπιστώνοντας ότι σε διάφορες θέσεις υπάρχουν πολλές ομπρέλες που παραμένουν συνεχώς στημένες χωρίς να αφαιρούνται, όταν δεν γίνεται η χρήση τους. 
«Οι χρήστες των ομπρελών κατά την αποχώρησή τους δένουν με αλυσίδα και κλειδώνουν με λουκέτο καθίσματα ή και ξαπλώστρες. Αυτές βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού, που δεν έχει παραχωρηθεί νόμιμα για απλή χρήση, και δεν τις εκμεταλλεύεται κάποιο πρόσωπο που τις έχει τοποθετήσει έστω και αυθαίρετα. 
Πρόκειται για ομπρέλες που τοποθετούν περίοικοι και τις τοποθετούν επί πολλές ημέρες καταχρηστικά, ενδεχομένως για όλη τη θερινή περίοδο στο ίδιο σημείο».
Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι Εισαγγελικές Αρχές Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.