Ο ANΘΡΩΠΟΣ που θα ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης 


Είναι όπως το είχε πει ο Καρλ Μαρξ:
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. 
Την πρώτη φορά ως τραγωδία και τη δεύτερη φορά ως φάρσα”.
Η πατρότητα του γνωμικού έχει αμφισβητηθεί, όχι όμως και το αξιωματικόν της αληθείας του. 
Μια αλήθεια που επιβεβαιώθηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς η καταστροφή του 2007 επαναλήφθηκε με την τραγωδία
στην Ανατολική Αττική. 
Κι αμέσως μετά, ήρθε η φάρσα με τη μίνι αλλά εξόχως θεαματική πλημμύρα στο Μαρούσι…

Όπου πλημμύρισε ένα πάρκινγκ αυθαίρετο και γίνανε κονφετί τα αυτοκίνητα, με το που έσκασε η χτεσινή μπόρα. 
Κι επειδή αμέσως αναζητήθηκαν ευθύνες, βγήκε ο άρχων Πατούλης και τα έριξε όλα στη Δούρου. Η οποία Δούρου φταίει για όλα, και για το προπατορικό αμάρτημα, αλλά έχει μια κακιά συνήθεια:
Να κρατάει αντίτυπα από τα διάφορα επίσημα έγγραφα. Και τα έβγαλε στη δημοσιότητα και τον εξέθεσε τον δήμο Αμαρουσίου. Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει.
Ίσως φταίει βέβαια και που ο Πατούλης δεν το έχει πλέον στις πρώτες του προτεραιότητες το Μαρουσάκι. Η Αθήνα τον νοιάζει και η δημαρχία της, όπως έχει διακηρύξει εδώ και μερικές εβδομάδες. Το είπε και το περασμένο Σάββατο στην “Εφημερίδα των συντακτών”, σε δισέλιδη συνέντευξή του, όπου υπογράμμισε:

«Η Αθήνα χρειάζεται μια νέα συμμαχία στην οποία θα συμμετέχουν από την επομένη των εκλογών του Μαΐου του 2019 πρόσωπα που κατέχουν θέσεις αιχμής και μπορούν μέσα από τις θέσεις αυτές να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμβάλλουν δημιουργικά στην αναγέννηση της πόλης».

Είπε διάφορα για την πρωτεύουσα στη συνέντευξή του αυτή ο Γιώργος Πατούλης και ανάμεσα στα υπόλοιπα φρόντισε να πει κι έναν καλό λόγο για πρώην δημάρχους. Για τον Μπέη, για τον Τρίτση, για τον Αβραμόπουλο, για τη Ντόρα, για τον Κακλαμάνη και για τον Καμίνη. Άλλος έδωσε λάμψη, άλλο ανέδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου, άλλος είναι σοβαρός με όραμα κι άλλος γνήσιος αυτοδιοικητικός. Για κάποιο, πάντως, μυστήριο λόγο απουσίαζε εντελώς από τον κατάλογό του ο όχι και τόσο ασήμαντος στη δημαρχία του Μιλτιάδης Έβερτ. Δεν πειράζει, όσο εξοικειώνεται με το κλεινόν άστυ ο δήμαρχος Αμαρουσίου, όλο και περισσότερα θα μαθαίνει…
Όπως μπορεί να μάθει, για παράδειγμα, ότι μετά από κάποιες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για το Μακεδονικό είχαμε βεβηλώσεις, βιαιότητες, πεσίματα, ακόμη και εμπρησμούς όπως στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος δήλωσε στη συνέντευξή του ότι δεν είδε «ποτέ» βίαιες ενέργειες και ότι βία και αίμα είδε μόνο από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Και δεν βγήκε από τα χείλη του το όνομα του Γιάννη Μπουτάρη, ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Να υποθέσω ότι τον ξέχασε κι αυτόν όπως τον Έβερτ ή μήπως τον θεωρεί ΕΑΜοβούλγαρο και συνυπεύθυνο για το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας;


– από το newpost