ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΡΕΑ δίπλα στο ΜΑΤΙ ΕΚΡΥΒΑΝ τους 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ Αξιωματικούς – ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ την ΩΡΑ της ΦΩΤΙΑΣ

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η πληροφορία πως οι 8 τούρκοι Αξιωματικοί φιλοξενούνταν φρουρούμενοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο «εντός εκτός και επί τ’ αυτά» με το ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, εκεί όπου δόθηκε σκληρή μάχη με τις φλόγες. 
Μια επίθεση που την είχε προαναγγείλει πάμπολες φορές η Τουρκία με φράσεις «θα το πληρώσετε» κτλ.
Υπενθυμίζουμε, υπάρχει και στο foreign policy σχετικά άρθρο,πως υπάρχει τουρκική παραδοχή του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος αποκάλυψε πως πολλές από τις πυρκαγιές στα ελληνικά δάση την περίοδο 1995-1997, ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ.
Κατά την διάρκεια της φωτιάς κι ενώ πλησίαζε το σημείο, οργανώθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης τους από το σημείο δια θαλάσσης.
Το ρεπορτάζ Κυριακάτικης εφημερίδας για τον τρόπο και το σημείο, έρχεται να δέσει με ότι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες.
Οι 8 τούρκοι Αξιωματικοί είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται -άγνωστο που- αλλά σε ελληνικό έδαφος υπό την επίβλεψη ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας.
Το γεγονός αυτό έρχεται να συνδυαστεί με πλήθος φιλοκυβερνητικών δημοσιευμάτων που αν ισχύουν -λέμε αν- δίνουν άλλη εκδοχή στα συμβάντα χωρίς βέβαια να αθωώνουν την Κυβέρνηση για τους δολοφονικούς -εν ψυχρώ- χειρισμούς.
Σε δημοσίευμα η εφημερίδα του Ιβάν Σαββίδη αναφέρει πως έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί από τα αρμόδια κλιμάκια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού.
Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία στην οποία εμφανίζονται τα υπολείμματα ενός εμπρηστικού μηχανισμού δίπλα σε ένα καμένο δένδρο στο Νταού Πεντέλης από όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι και τις γύρω περιοχές.
Στις έρευνες που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, συμμετέχουν εκτός από άνδρες της πυροσβεστικής, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
Σε κάποια σημεία από αυτά, βρήκαν φιάλες υγραερίου ή αλλιώς γκαζάκια, τα οποία οι δράστες είχαν τοποθετήσει μέσα σε ελαστικά αυτοκινήτων, ούτως ώστε η αρχική εστία να πάρει αμέσως μεγάλη έκταση.
Οι έμπειροι ερευνητές εκτιμούν πως πίσω από τις καταστροφικές πυρκαγιές βρισκόταν οργανωμένο σχέδιο. Ιδίως ως προς την περιοχή της Κινέτας τα δορυφορικά δεδομένα έδειξαν ότι μισή ώρα μετά την αρχική θέση εκδήλωση της πυρκαγιάς, ξέσπασαν παράλληλα 13 θερμικές εστίες φωτιάς, οι οποίες εξετάζεται σοβαρά να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.
Εκείνη την ώρα η διεύθυνση του ανέμου ήταν βόρεια, βορειοδυτική και αυτές ξέσπασαν σε σημεία βόρεια και βορειοδυτικά της αρχικής εστίας. Και τα 13 σημεία βρίσκονταν σε νοητές και παράλληλες ευθείες κοντά σε οδικό δίκτυο ενώ μεταξύ τους απείχαν 1.100 μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στο Νταού Πεντέλης, από όπου ξεκίνησε η τρομακτική πυρκαγιά ήδη έχουν δώσει καταθέσεις αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι φέρονται να είδαν κάποιον άγνωστο άνδρα να βάζει φωτιά και να εξαφανίζεται.
Την ίδια στιγμή δύο φωτογραφίες – ντοκουμέντα, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες κάνουν τον γύρο των social media και αναπαράγονται από κατοίκους των πληγεισών περιοχών, δείχνουν τα υπολείμματα ενός εμπρηστικού μηχανισμού δίπλα σε ένα καμένο δέντρο στην περιοχή Γαλήνη της Κινέτας.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες και πρωινή εφημερίδα έλεγε ότι είχε πληροφορίες ότι ερευνητές της ΕΥΠ είχαν βρει “υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού πού υποδηλώνουν πώς την πυρκαϊά την έβαλε ανθρώπινο χέρι” σε σημείο μάλιστα όπως έγραφε όπου “είχε ως «θέα» την Ραφήνα και τον Μαραθώνα πού φαίνεται ότι σημάδευαν οι δράστες”.