ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: OΣΟ πιο ΜΕΓΑΛΟ το ΨΕΜΑ, ΤΟΣΟ πιο ΕΥΚΟΛΑ γίνεται ΠΙΣΤΕΥΤΟ!

H σημερινή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Η έξοδος από το μνημόνια» γράφει:

«Μιλώντας στο Bloomberg ο πρωθυπουργός είπε κάτι ενδιαφέρον.

‘‘Το σημαντικό με το τέλος του προγράμματος είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται σε αυτούς τους στόχους, αλλά ταυτόχρονα η υπευθυνότητα πια ανήκει στους Έλληνες. Ανήκει σε εμάς.

Εμείς και η κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση θα είναι αυτή η οποία θα αποφασίζει τα μέσα προκειμένου να φτάσουμε σε αυτούς τους στόχους’’.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι το μείγμα της πολιτικής, μέσω του οποίου η χώρα θα επιτυγχάνει τους δύσκολους στόχους στους οποίους έχει δεσμευτεί, θα το αποφασίζει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση.

Είναι το μείγμα για το οποίο πολύς λόγος γινόταν στην εποχή των μνημονίων, αλλά το καθόριζαν οι δανειστές.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του προσανατολίζεται σε πολιτικές που θα αποτρέψουν τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, θα ανακουφίσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Δεν ξέρουμε αν θα το πετύχει, αλλά το ενδεχόμενο να πετύχει τρομάζει τους αντιπάλους της, εντός και εκτός του χώρου της πολιτικής. Για αυτό και έχουν θέσει στόχο αυτή η κυβέρνηση να φύγει άμεσα. Αν μπορούσαν και χθες».

Δεν γνωρίζω το IQ όσων γράφουν και υιοθετούν τέτοιες ανοησίες. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κλίμακα ικανή να μετρήσει τόσο χαμηλό IQ σαν αυτό του Τσίπρα και όσων τoν πιστεύουν.

Και μην νομίζετε ότι πρόκειται μόνο για ψεύδη υπαγορευμένα από το συμφέρον. Όχι. Πρόκειται για έναν πρωτοφανή συνδυασμό ψεύδους, ιδιοτέλειας και απίστευτα χαμηλού IQ.

Τώρα, πέστε μου εσείς, πώς είναι δυνατόν να αποφασίζει μόνη της η κυβέρνηση, όταν οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις από τους δανειστές θα συνεχιστούν με το ίδιο περιεχόμενο εκβιασμών και απειλών;

Πώς είναι δυνατόν να αποφασίζει μόνη της η κυβέρνηση όταν ολόκληρος ο μηχανισμός των μνημονίων με τις «ανεξάρτητες αρχές» και τις ιδιωτικές εταιρείες εκποίησης της περιουσίας των Ελλήνων υπό των έλεγχο των δανειστών θα παραμείνουν ως έχουν;

Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζονται τα καρακόλια της κυβέρνησης ότι αυτή θα αποφασίζει για το «μείγμα πολιτικής» όταν το κρατικό ταμείο έχει παραδοθεί στο σύνολό του στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εξόδων;

Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση αποφασίζει από μόνη της, όταν η ίδια έχει παραδώσει τη δημοσιονομική εξουσία στην ΑΑΔΕ, η οποία εκταμιεύει μόνο όταν έχει εντολές των δανειστών;

Πώς είναι δυνατόν να πετύχει αντιστροφή της ισχύουσας πολιτικής όταν οι δανειστές απαιτούν – με το έτσι θέλω – να αυξήσει το προϊόν που παράγει η Ελλάδα κατά 34,2 δις ευρώ συνολικά για ολόκληρη την περίοδο 2018-2022 ώστε να αρπάξουν μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος πάνω από 42,5 δις ευρώ συνολικά για την ίδια περίοδο;

Πώς είναι δυνατόν να αυξηθούν οι συντάξεις, οι μισθοί, το εισόδημα, αλλά και να μειωθούν οι φόροι όταν οι δανειστές απαιτούν να αρπάξουν ως πρωτογενές πλεόνασμα 20% επιπλέον του επιπλέον συνολικού ΑΕΠ, που ότι υποτίθεται θα παράξει η Ελλάδα κατά την περίοδο του 2018-2022;

Η απαίτηση αυτή, στην οποία συμφώνησε η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν προδικάζει κανενός είδους αύξηση εισοδημάτων, αλλά το ακριβώς ανάποδο. Προδικάζει νέα δραστική μείωση τουλάχιστον κατά 20% σ’ ολόκληρη την περίοδο.

Με τις συντάξεις να χάνουν την περίοδο 2019-2022 άνω του 38%. Σ’ αυτές τις μειώσεις έχει συμφωνήσει ήδη η κυβέρνηση.

Κι όλα αυτά μόνο αν αυξηθεί όσο λένε το ΑΕΠ με παράλληλη μείωση της ανεργίας και αύξηση των επενδύσεων.

Δηλαδή μόνο και εάν αναστηθεί ο μακαρίτης ο παππούς μου και αποκτήσει καρούλια για να τρέχει με διακόσια στη λεωφόρο!

Αν τυχόν και δεν συμβεί τίποτε απ’ όλα αυτά – που είναι το πιο πιθανό – οι μειώσεις εισοδημάτων και συντάξεων θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ενώ οι φόροι και οι δραστικές περικοπές δαπανών θα εκτιναχθούν σε πολύ μεγαλύτερα ύψη.

Αλλά εμείς, σύμφωνα πάντα με το σύστημα μαύρης κατοχικής προπαγάνδας, πρέπει να πιστέψουμε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και για κάποιον περίεργο και τερατώδη λόγο θα πάμε καλύτερα.

Οι μόνοι που θα πάνε καλύτερα είναι οι επενδυτές της αγυρτείας, της απάτης και του εγκλήματος, αλλά και της λαθρεμπορίας κάθε λογής κα είδους.

Γι’ αυτό και όπου ακούτε κερδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα, εκεί να ξέρετε ότι κρύβεται σίγουρα άπλετο μαύρο, αρπακτικό, εγκληματικό χρήμα πολιτικών και άλλων κυκλωμάτων.

Δεν υπάρχει πια στην Ελλάδα περιθώριο για γνήσια και σύννομη επιχειρηματική δράση. Σε κανένα επίπεδο.

Πάντα φυσικά με την απαραίτητη διαπλοκή των κυβερνώντων κομμάτων και του κράτους.

Μαζί και των αγορών, οι οποίες όσο πιο ελεύθερες και ανοιχτές είναι, τόσο πιο προσοδοφόρα γίνεται η αγυρτεία, η απάτη και το έγκλημα.