MΠΕΟΣ: ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ο νέος ΚΟΜΒΟΣ! Ο ΚΑΝΤΟΛΑΣ ήταν ΑΘΩΟΣ και ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ στην ΟΜΑΔΑ μου!!

Την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών προκειμένου να ξεπεραστούν με την μικρότερη δυνατή όχληση και επιβάρυνση τα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκαλούνται από την κατασκευή του έργου του κυκλικού κόμβου στην περιοχή του Τελωνείου, ζήτησε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που μαζί με τους συνεργάτες του και τον εργολάβο έκαναν αυτοψία στον χώρο.
Όπως δήλωσε ο κ. Μπέος ξεκίνησε ο τρίτος κόμβος όπως είχαμε πει, ζητάω την κατανόηση των πολιτών και ζητάω και από εσάς (δημοσιογράφους) να βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια,

γιατί υπάρχει ένα κυκλοφοριακό χάος, αλλά για το μέλλον του Βόλου οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε. Αλλάζουμε την πόλη, κάνουμε μια Ευρωπαϊκή, σύγχρονη πόλη. Ζητώ λοιπόν από τον κόσμο συγνώμη για την ταλαιπωρία αλλά και την κατανόηση τους. 

Θέλω να πιστεύω ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε με τον εργολάβο και την Τεχνική Υπηρεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες το έργο αυτό θα παραδοθεί στα μέσα Αυγούστου. Να κάνουν λίγο υπομονή. Κάθε μήνας που περνάει δημιουργούμε και έναν καλύτερο Βόλο. 
Σε ερώτηση αν υπάρχουν προβλήματα με τον ΟΣΕ, ο Δήμαρχος Βόλου ήταν κατηγορηματικός και τόνισε «Όχι, όχι. Έχει προβλεφθεί η ένωση του ΟΣΕ με το Λιμάνι, θα παραμείνει αν και εφόσον χρειαστούν να το λειτουργήσουν γιατί δεν μπορεί να αποκοπεί το λιμάνι, ως εκ τούτου δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα. Για την Παπαδιαμάντη μπορεί να υπάρχει μια μικρή διαμαρτυρία, αλλά στο πλαίσιο των έργων και της προοπτικής για μια καλύτερη εικόνα και πιο λειτουργική της πόλης όλοι θα συμβάλλουμε νομίζω. Από εκεί και πέρα υπάρχει συνεργασία με τον εργολάβο που είναι και γρήγορος, υπάρχει και η συνεργασία με τις υπηρεσίες και ο Αντιδήμαρχος ο κ. Σταυρίδης εδώ είναι συνεχώς. Όλοι οι πολίτες είναι σημαντικό να κατανοήσουν ότι η πόλη αλλάζει». 
Σε ό,τι αφορά θέματα προγραμματισμού του έργου ο κ. Μπέος είπε:
«Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε παιδιά κάποια πράγματα. Εσείς θέλετε να βγάζετε ειδήσεις και καλά κάνετε αλλά ο σχεδιασμός για την πόλη και ειδικά των μείζονος σημασίας έργων βγαίνει από το Γραφείο Δημάρχου και από κανέναν Καραγιάννη. Αν σας είπε ο κ. Καραγιάννης ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει ο τέταρτος κόμβος στο σπίτι του θα είδε κανένα όνειρο. Ούτε αρμόδιος είναι και κακώς του παίρνετε και δηλώσεις». 
Στα μέσα Αυγούστου
Εξ άλλου με δηλώσεις του ο ανάδοχος του έργου κ. Στεργιούλας, υπογράμμισε:
Μέσα Αυγούστου θα κάνουμε προσπάθεια να έχουμε τελειώσει όπως κάναμε και με τους άλλους δύο κόμβους γιατί και εκείνοι έγιναν πολύ γρήγορα. Θα είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Εμείς τελειώσαμε σε μηδέν χρόνο. Οι καθυστερήσεις ήταν από την μετατόπιση των δικτύων ΟΤΕ, ΔΕΗ, οπτικές ίνες. Αν αυτά ήταν έτοιμα εγώ θα τελείωνα και νωρίτερα. Και εδώ πρέπει να μετατοπιστούν γραμμές». 
Δήλωση για Καντόλα
Τέλος ο κ. Μπέος σε δήλωσή του για την αθώωση του πρώην Δημάρχου κ. Δημ. Καντόλα τόνισε: «Ο κ. Καντόλας ηθικά δικαιώθηκε, γιατί αθώος ήταν, ποτέ δεν ήταν εκτός ομάδος, ήταν μέσα στην ομάδα. Για εμάς δεν έλειψε ποτέ, αλλά τώρα και ουσιαστικά επιστρέφει. Το δικαιούταν ο άνθρωπος, ταλαιπωρήθηκε αλλά ήρθε η δικαίωση. Για εμάς ήταν ούτως ή άλλως αθώος. Συγχαρητήρια πάλι και καλή επιστροφή».