Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ζητά από την Ε.Ε. ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ παρακολούθησης των ΣΥΝΟΡΩΝ…Την ώρα που σαν ΥΠΟΥΡΓΟΣ άφησε το ΣΥΣΤΗΜΑ της ΕΥΠ να ΣΑΠΙΖΕΙ

Η ΕΥΠ έχει στην κατοχή της δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης διασυνοριακής διακίνησης ανθρώπων και αγαθών, που θα μπορούσε να είναι πολύτιμο στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών, πλην όμως το σύστημα αυτό σαπίζει σε κάποιες αποθήκες!
Όπως είπε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γ. Κοραντής , το σύστημα αυτό αγοράσθηκε από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή (όταν ο ίδιος ήταν διοικητής της ΕΥΠ) και στην περίπτωση
που θα ετίθετο σε λειτουργία θα μπορούσαν οι ελληνικές αρχές να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τι ακριβώς συμβαίνει στα σύνορα.
Πριν προλάβει, όμως, να τεθεί σε λειτουργία προκηρύχθηκαν εκλογές, ήρθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη ενέργεια: Έστειλε στις αποθήκες το σύστημα, με το επιχείρημα ότι η αγορά του ήταν εκτός αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ!
Δεν έκρινε σκόπιμο να αναθέσει τη λειτουργία του σε κάποιο άλλο υπουργείο ή κρατική υπηρεσία.
Η… φαρσοκωμωδία (με επιπτώσεις στα συμφέροντα της χώρας) δεν τελείωσε εκεί
Δεδομένου ότι η προμήθεια του συστήματος ήταν συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 75% (η συνολική αξία του ήταν 1,5 εκατ. ευρώ), εφόσον το σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Βρυξελλών απαίτησαν την επιστροφή των χρημάτων που είχε πάρει η χώρα μας. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, αφού τα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί ακόμη.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κοραντής υπογράμμισε τον ρόλο που θα διαδραμάτιζε στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών το συγκεκριμένο σύστημα.
«Αν υπήρχε αυτό το σύστημα, όχι απλώς θα ξέραμε, αλλά θα είχαμε προλάβει αυτό το οποίο συνέβη, διότι θα μπορούσαμε να είχαμε ενημερώσει σε πραγματικό χρόνο τους δύο στρατιωτικούς μας λέγοντάς τους
: “Προσοχή, μπήκατε κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος ή σας παρακολουθούν ή οτιδήποτε άλλο, γυρίστε πίσω τώρα αμέσως’’», τόνισε.
Σχόλιο: Το ειρωνικό της Υπόθεσης είναι οτι μολις σήμερα ο Χρυσοχοίδης ζήτησε να εφοδιαστεί η Ελλάδα  απο την Ε.Ε στην Τηλεόραση του  ΣΚΑΙ  και στην Εκπομπή του Τάκη Χατζή «Ακραίως » …Με Ακριβώς το ίδιο  ακριβώς Σύστημα!!!
ΠΗΓΗ veteranos.gr