ΒΙΝΤΕΟ με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς – ΚΡΑΤΟΥΝ ΠΙΣΤΟΛΙΑ, συμμετείχαν στο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Σε βίντεο του πρακτορείου Ανατολού οι Τούρκοι Αξιωματικοί φαίνονται να κρατούν όπλα
Το καθεστώς τους κατηγορεί ανοιχτά ως πραξικοπηματίες που διέφυγαν στην Ελλάδα
Το βίντεο έρχεται, ίσως όχι τυχαία, στη δημοσιότητα ενώ κρατούνται στην Αδριανούπολη οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί
Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου φαίνονται τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που πέρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο
μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα να κρατούν όπλο.

Οι Τούρκοι αξιωματικοί κατηγορούνται ότι συμμετείχαν ενεργά

Στο βίντεο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο φαίνονται τρεις από αυτούς να κρατούν όπλα. Οι Τούρκοι Αξιωματικοί κατηγορούνται ότι διέφυγαν ένοπλοι προς το ελικόπτερο και στη συνέχεια μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη.
Πρόκειται για πλάνα από κλειστό κύκλωμα σε βάση του τουρκικού στρατού. Διακρίνονται πολλοί αξιωματικοί να κατεβαίνουν τις σκάλες. Ορισμένοι από αυτούς κρατούν πιστόλια στα χέρια. Ανάμεσα σε αυτούς, όπως αναφέρει το πρακτορείο, είναι και τρεις από τους αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα.
Στο ίδιο βίντεο, στη συνέχεια, διακρίνονται φιλοκαθεστωτικοί άνδρες των ειδικών δυνάμεων να εισβάλουν στη βάση μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.
Το βίντεο έχει διάρκεια 11 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα και δείχνει πλάνα από τις 14 και τις 15 Ιουλίου. Είναι ένα βίντεο που προφανώς είχε εντοπιστεί από τις αρχές από την πρώτη στιγμή, ωστόσο το καθεστώς επιλέγει να το φέρει στο φως της δημοσιότητας τώρα, ίσως διόλου τυχαία, καθώς είναι γνωστή η εμπλοκή στις σχέσεις των δύο χωρών λόγω και της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στρατιώτες στις Καστανιές του Έβρου.
Το βίντεο έχει φυσικά κάνει τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ. Παίζει παντού και δεν θεωρείται τυχαία η δημοσιοποίησή του την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που κρατούνται από τους Τούρκους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί.