ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το μικρότερο ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΟ ΝΗΣΙ του κόσμου έχει χώρο μόνο για ένα ΔΕΝΤΡΟ! (ΦΩΤΟ)

Το μικρότερο κατοικημένο νησί του κόσμου εύστοχα ονομάζεται «Just Room Enough Island» (νησί με ελάχιστο χώρο).
Αυτό συμβαίνει επειδή το μικροσκοπικό κομμάτι γης από τον κόλπο της Αλεξάνδρειας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει αρκετό χώρο για ένα σπίτι και ένα δέντρο – και αυτό είναι όλο. Το νησί είναι ένα από τα 1.864 νησιά που βρίσκονται στον ποταμό Σεντ Λόρενς, που χωρίζει τη Νέα Υόρκη από το Οντάριο. 
Σύμφωνα με το Conde Nast Traveler, το νησί είναι μέρος του αρχιπελάγους των Χιλιάνων Νήσων. Το μικρότερο κατοικημένο νησί του κόσμου εύστοχα ονομάζεται «Just Room Enough Island» (νησί με ελάχιστο χώρο).
c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-517
Το νησί είναι ένα από τα 1.864 νησιά που βρίσκονται στον ποταμό Σεντ Λόρενς, που χωρίζει τη Νέα Υόρκη από το Οντάριο.
c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c-243
Αφού ήταν γνωστό κάποτε ως Χαμπ Άιλαντ, αγοράστηκε το 1950 από μια οικογένεια γνωστή ως Σάιζλαντς. Η οικογένεια φύτεψε ένα δέντρο και έχτισε ένα εξοχικό σπίτι που κατέλαβε σχεδόν κάθε τετραγωνικό μέτρο της διαθέσιμης γης. Οι Σάιζλαντς μετονόμασαν την ιδιοκτησία σε «Just Room Enough Island».
eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3-216
Η οικογένεια είχε ως στόχο το νησί να είναι μια μικρή απόδραση το Σαββατοκύριακο, αλλά η προσοχή που έλαβαν από περίεργους τουρίστες κατέστρεψε αυτά τα σχέδια. Το μικροσκοπικό κομμάτι της γης από τον κόλπο της Αλεξάνδρειας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει χώρο μόνο για ένα σπίτι και ένα δέντρο Το νησί μετράει περίπου το ένα δέκατο τρίτο ενός στρέμματος. 
Είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει ένα γήπεδο τένις. Αυτό σημαίνει ότι είναι περίπου το μισό μέγεθος του Μπίσοπ Ροκ, το οποίο το βιβλίο Γκίνες δήλωσε ότι ήταν κάποτε το μικρότερο κατοικημένο νησί του κόσμου. 
Όμως, το 1982, ο φάρος του Μπίσοπ Ροκ, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς έξω από τα αγγλικά νησιά Σίλι, έγινε αυτοματοποιημένος, οπότε δεν υπήρχε ανάγκη από κάποιον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι έχασε την ιδιότητά του ως κατοικημένο νησί.
Πηγή: tilestwra.com