Πόσα παίρνουν οι Δημοσιογράφοι του BBC;- ZAΛΙΖΟΥΝ τα Νούμερα…

Τον μισθό των υψηλότερα αμειβομένων υπαλλήλων του αποκάλυψε το BBC…
Η αποκάλυψη των μισθών ήρθε έπειτα από αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης, με στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας και τη σχέση ποιότητας – τιμής στον βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το BBC χρηματοδοτείται από έναν ειδικό φόρο, κάτι σαν «τέλος ΕΡΤ», ενώ για πολλά χρόνια ασκούνταν πιέσεις στη διοίκησή του να αποκαλύψει τους μισθούς των «μεγάλων ονομάτων».
Έτσι, λοιπόν, τα ποσά που μόλις ανακοινώθηκαν… ζαλίζουν, καθώς υπάρχει δημοσιογράφος που αμείβεται με 2,25 εκατ. λίρες ετησίως!
Η λίστα
Πρώτος στη λίστα με τους πιο καλοπληρωμένους υπαλλήλους του BBC είναι ο Κρις Έβανς, παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, με μισθό 2,25 εκατ. λιρών:
Δεύτερος στη λίστα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γκάρι Λίνεκερ, με ετήσιο μισθό 1,8 εκατ. λιρών. Ο Λίνεκερ παρουσιάζει την εκπομπή «Match of the Day»:
Τρίτος, αρκετά πιο πίσω σε μισθό, ο παρουσιαστής talk show Γκράχαμ Νόρτον, με απολαβές 900.000 λιρών ετησίως. Ο Νόρτον παρουσιάζει και τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για το BBC:
Ακολουθούν άλλοι 5 άντρες υπάλληλοι, πριν φτάσουμε στην 9η θέση και την πρώτη γυναίκα που εμφανίζεται στη σχετική λίστα. Ο λόγος για την Κλαούντια Βίνκλεμαν, την πιο ακριβοπληρωμένη του BBC, καθώς λαμβάνει ετησίως περί τις 500.000 λίρες. Είναι παρουσιάστρια και πολύ γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός:
Συνολικά, 96 υπάλληλοι του BBC λαμβάνουν πάνω από 150.000 λίρες τον χρόνο για τη δουλειά τους, ποσό μεγαλύτερο από αυτό που εισπράττει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και κάποιοι «αφανείς» μεγαλοεισοδηματίες από το BBC, που πληρώνονται από τις εταιρείες παραγωγής. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο παρουσιαστής της εκπομπής αυτοκινήτου «Top Gear», Ματ Λε Μπλανκ, Αμερικανός ηθοποιός που έγινε γνωστός από τη δημοφιλή κωμική σειρά «Τα φιλαράκια»:
Όπως ήταν λογικό, η δημοσιοποίηση της λίστας έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολίτες να εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για τους μισθούς που δίνονται από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Βρετανίας…