Θεοδωράκης: Ο Λεβέντης είναι το φόβητρο του Τσίπρα για τον Καμμένο

«Δεν παρακολουθώ τι λέει ο κ. Λεβέντης. Όπως κανείς στην Βουλή δεν τον παρακολουθεί»

Η πρόταση του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι συντηρητική και γραφειοκρατική, σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
από τον λαό αλλάζει το πολίτευμα, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να μελετηθεί η πρόταση για εκλογή του από ένα διευρυμένο σώμα περίπου 400 εκλεκτόρων.

Σχολίασε μάλιστα και την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με τη συγκέντρωση 1 εκατ. υπογραφών, θυμίζοντας ότι «πριν από 15 χρόνια κάποιοι μάζεψαν ένα εκατομμύριο υπογραφές για να μπει ξανά το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Θα κάνουμε λοιπόν και γι’ αυτό δημοψήφισμα;».

Στην ίδια συνέντευξη στην Real News ο κ. Θεοδωράκης ρωτήθηκε και για τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα από τον Βασίλη Λεβέντη.

«Δεν παρακολουθώ τι λέει ο κ. Λεβέντης. Όπως κανείς στην Βουλή δεν τον παρακολουθεί εκτός ίσως από τον κ. Τσίπρα τις μέρες που θέλει να τον καλοπιάσει. Ο κ. Λεβέντης είναι το κυβερνητικό του back up. Αν στραβώσει κάτι με τους ΑΝΕΛ θα βγει να στηρίξει την κυβέρνηση. Είναι και ένα φόβητρο για τον κ. Καμμένο. ”Κοίτα Πάνο, έχω και εναλλακτική”», απάντησε.

Ακόμη ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν θα συνεργαστεί με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ όταν ρωτήθηκε για πιθανή συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε ότι σήμερα, το Ποτάμι δεν συνεργάζεται με κάποιο κόμμα εφ’όλης της ύλης. Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, απάντησε:

«Η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη και να πηγαίνει από εκλογές σε εκλογές. Έχουμε ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα δεσμευτεί για τις μεγάλες αλλαγές, ξεκινώντας από την κατάργηση του κομματικού κράτους», ενώ πρόσθεσε ότι «Η ΝΔ είναι ένα συντηρητικό κόμμα με μεγάλες ευθύνες για την χρεωκοπία της χώρας.

Μπορεί να έχει κάποιους ανθρώπους που πιστεύουν πλέον στις μεγάλες αλλαγές αλλά η λύση δεν θα έρθει με ξαναζεσταμένες συνταγές. Η κοινωνία αναζητά νέες ιδέες και νέα πρόσωπα. Γι’ αυτό άλλωστε έγινε το Ποτάμι».