Λαφαζάνης: Πελώριο έγκλημα το ξεπούλημα του Ελληνικού…

Λαφαζάνης: Πελώριο έγκλημα το ξεπούλημα του Ελληνικού
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, που την χαρακτήρισε

«παραδομένη και εθελόδουλη», αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «δεκανίκια επιβίωσης», εξαπέλυσε σήμερα από το Ηράκλειο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 
Ο κ. Λαφαζάνης βρίσκεται στο Ηράκλειο στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διεργασιών της ΛΑΕ ενόψει του συνεδρίου της και απόψε αναμένεται να μιλήσει στην πλατεία Δασκαλογιάννη της πόλης.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στα μέσα ενημέρωσης, στο πολυκέντρο Νεολαίας του Ηρακλείου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του Ελληνικού λέγοντας ότι «η εκποίηση του Ελληνικού δεν θα περάσει όσα μνημόνια κι αν υπογράψει οποιαδήποτε ξεπουλημένη κυβέρνηση».

Ακόμη μίλησε για «μνημόνιο ξεπουλήματος του Ελληνικού, που άρον-άρον υπέγραψε η παραδομένη και εθελόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα κατά απαίτηση της τρόικας», προσθέτοντας ότι «συνιστά ένα πελώριο εθνικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα με κακουργηματικές και ποινικές προεκτάσεις».

Επίσης εκτίμησε ότι το Ελληνικό «παραδίδεται έναντι πινακίου φακής και με δώρο εγκαταστάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, σε μια άνευ προηγουμένου τσιμεντοποίηση, καζινοποίηση, εμπορευματοποίηση και κερδοσκοπία», υπενθυμίζοντας ότι έπρεπε να αναβαθμιστεί με βάση τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κινημάτων.

Ακολούθως ο επικεφαλής της ΛΑΕ ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δυστυχώς διαπράττει μεγάλα εγκλήματα σε αυτή τη χώρα, τα οποία δε θα μπορούσε, λόγω αντιδράσεων, να διαπράξει καμία δεξιά κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν η κυβέρνηση στέκεται ακόμα και δεν έχει πέσει είναι γιατί, πέραν των άλλων, στη Βουλή δεν έχει απέναντι της καμία απολύτως πολιτική και κινηματική αντιπολίτευση.

Επίσης χαρακτήρισε τους Μητσοτάκης Γεννηματά, Θεοδωράκη και Λεβέντη ως «τα μεγαλύτερα κυβερνητικά στηρίγματα και κυριολεκτικά τα δεκανίκια επιβίωσης του Τσίπρα και της παρέας του».

Εξ άλλου επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι «είναι κατάντημα για τον κ. Μητσοτάκη ότι σπεύδει να παρευρεθεί στη Λέσχη Bilderberg, των πιο αντιδραστικών και ληστρικών δυνάμεων του πλανήτη» και προσέθεσε ότι κάνει λαάθος ο κ. Μητσοτάκης αν πιστεύει ότι η Λέσχη Bilderberg θα τον “φυτέψει” στην πρωθυπουργία της χώρας.

Ακόμη σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, «Τσίπρας και Μητσοτάκης γρήγορα θα εκπλαγούν από τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, που θα τους επιφυλάξει επώδυνο πολιτικό τέλος».

Εκτίμησε εξ άλλου ότι «ο χρόνος για τη συνέχιση της μνημονιακής λεηλασίας της χώρας δεν θα είναι καθόλου μακρύς».

Επανέλαβε ότι έχει κατατεθεί μήνυση από τη ΛΑΕ για την 3η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σχετικά με τα 40 δισ. ευρώ και επιζητά την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Μετά τη συνέντευξη, ο κ. Λαφαζάνης μαζί με τους πρώην βουλευτές Μιχάλη Κριτσωτάκη και Μαρία Διακάκη, καθώς και στελέχη της ΛΑΕ περιόδευαν στο κέντρο της πόλης συνομιλώντας με πολίτες…