Δίκη Χρυσής Αυγής: Φίλος του Παύλου Φύσσα αναγνώρισε δυο κατηγορούμενους…

Δύο κατηγορουμένους που βρίσκονταν μέσα κι έξω από την καφετέρια «Κοράλλι» αναγνώρισε ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Νίκος Μαντάς, κατά την κατάθεσή του ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ωστόσο, ο μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα εάν ο Αναστάσιος Μιχάλαρος και ο Ιωάννης Άγγος ήταν μεταξύ των ατόμων που τους επιτέθηκαν.

Ο Νίκος Μαντάς αναγνώρισε και τον Γιώργο Ρουπακιά ως τον άνθρωπο που βρέθηκε για λίγη ώρα στον ίδιο χώρο μαζί του στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκαν μετά το έγκλημα.

«Τον είδαμε για πρώτη φορά εκεί και υποθέσαμε ότι ήταν αστυνομικός. Ήταν ήρεμος και μιλούσε στο κινητό του. Αργότερα μάθαμε ποιος ήταν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας, μετά από ερώτηση της προέδρου, αναγνώρισε τον Αναστάσιο Μιχάλαρο ως τον άνθρωπο που είδε έξω από την καφετέρια. Όπως είπε, τον αναγνώρισε γιατί τον είχε δει σε ένα βίντεο στο youtube για το Πέραμα σε επίσκεψη που είχαν κάνει βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Είχε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ και τον θυμήθηκα, το βίντεο ήταν για μία εκδήλωση της Χ.Α. Φαίνεται στο βίντεο να μιλάει και να λέει ότι είναι Χρυσαυγίτης. Ήταν λίγο πιο ψηλός από εμένα με κοντό μαλλί και φορούσε μαύρη αμάνικη μπλούζα» είπε ο μάρτυρας.

Αναφερόμενος στον κατηγορούμενο Ιωάννη Άγγο είπε: «Ο κύριος με το κοστούμι ήταν ένας από την παρέα των τριών μέσα στην καφετέρια. Ήταν στο οπτικό μου πεδίο σε μια παρέα τριών ατόμων.

Έριχναν ματιές και μίλαγαν στα τηλέφωνα. Τον θυμάμαι, πέρασε από μπροστά μας και μας κοίταζε. Είχε κοντά μαλλιά, ψαρομάλλης και είχε λίγο μούσι».

Πρόεδρος: Τους ξαναείδατε μετά στην Τσαλδάρη;

Μάρτυρας: Οχι. Δεν πρόλαβα να τους δω, αν είχαν γίνει ένα με τους υπόλοιπους…

Πρόεδρος: Από τους άλλους κατηγορούμενους είδατε κάποιον απ’ όλους; Γυρίστε καλά, βεβαιωθείτε , κοιτάξτε προσεκτικά σε ό,τι πείτε. Πρέπει να είστε ασφαλής.

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Μέσα στο αστυνομικό τμήμα, στο δωμάτιο που σας βάλανε;

Μάρτυρας: Στο τμήμα ήταν ο κύριος (σ.σ. έδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά).

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας περιέγραψε τι έγινε λίγο πριν από τη δολοφονία, λέγοντας πως όταν βγήκαν από την καφετέρια είδαν περίπου 10 άτομα με σκούρα ρούχα και στη συνέχεια έγιναν 35 με 40. «Κάποιοι ήταν στο πεζοδρόμιο και κάποιοι άλλοι στο δρόμο. Μείναμε έξω από την καφετέρια δεν ξέραμε πού να πάμε…» είπε στην κατάθεσή του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι εντύπωση σας δημιουργήθηκε;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι υπάρχει μια ομάδα η οποία συγκροτείται άμεσα για κάποιο λόγο. Για μια επίθεση. Και αυτό αποδείχθηκε. Μας είχαν κλείσει το δρόμο και άρχισαν όλοι μαζί να βγαίνουν σαν ομάδα, φωνάζοντας, βρίζοντας «ελάτε εδώ ρε κότες, θα σας σφάξουμε, θα σας γ…. , θα πεθάνετε”».

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, το Τριμελές Εφετείο δεν θα συνεδριάσει στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού αλλά, για πρώτη φορά, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.