ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ VS ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Είναι, ομολογουμένως, χωρίς προηγούμενο η ασέβεια και η περιφρόνηση που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει προς την κοινωνία του Βόλου, όπως, χωρίς καμιά αμφιβολία πλέον, μαρτυρεί η νέα προκλητική ενέργεια αποκλεισμού του Δήμου Βόλου και από το πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον αποκλεισμό και από το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης για μακροχρόνια ανέργους.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά και να επιδοθούμε σε μια ανελέητη κριτική της συμπεριφοράς των κυβερνώντων προς τους πολίτες Β’ Κατηγορίας, όπως προδήλως πια θεωρούν αυτούς του Βόλου. Επαναλαμβάνουμε χωρίς καμιά αμφιβολία, αφού μιλούν οι πράξεις τους.

Ωστόσο περιοριζόμαστε για πολλοστή φορά, και καλούμε όλους τους «πικραμένους» αυτής της πόλης να το συνειδητοποιήσουν και να συμπαραταχθούν μαζί μας, να καλέσουμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο τοπικά, όσο και σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας, να σταματήσουν εδώ την εκδικητική τους στάση απέναντι στους πολίτες του Βόλου, επειδή έκαναν την «αποκοτιά» και εξέλεξαν τη συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή και τον Αχιλλέα Μπέο, ως Δήμαρχό τους.

Όλα τα άλλα, δείκτες φτώχειας και ανεργίας, πληθυσμιακά κριτήρια και ό,τι άλλο μετέρχονται για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, είναι πια φτηνές και κωμικοτραγικές δικαιολογίες.

Πρόκειται για μια ανεύθυνη, αντιλαϊκή και ιδιαίτερα αντιδημοκρατική συμπεριφορά μικρών και φτηνιάρικων πολιτικάντηδων, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια τέτοια περίοδο, όπου εκατοντάδες συμπολιτών μας βυθίζονται καθημερινά στην φτώχια και στην ανέχεια.

Καλούμε, τέλος, ξεχωριστά και τους έξι βουλευτές της Μαγνησίας, ιδιαίτερα βέβαια τους τρεις κυβερνητικούς, να τιμήσουν τον όρκο, θρησκευτικό ή πολιτικό, που έδωσαν και να υπερασπιστούν τους πολίτες του Βόλου από τον αυταρχισμό και το ρεβανσισμό συγκεκριμένων προσώπων, που είναι γνωστά σε όλους μας.

Αν δεν μπορούν να το πράξουν ας επιλέξουν, επιτέλους, τον έντιμο δρόμο της παραίτησης, από αυτόν του εξευτελισμού και της προδοσίας.

ΥΓ. Μόλις χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ξεσήκωνε τον κόσμο παραδίδοντας «μαθήματα» δημοκρατίας και ηθικής για την απόλυση Κουτσιφέλη, παίρνοντας έτσι θέση υπέρ της ΕΡΓΗΛ και των διεκδικήσεων της σε βάρος της πόλης, ύψους εννέα και πλέον εκατομμυρίων ευρώ!. Περιμένουμε και τώρα την αντίδρασή της, όχι γιατί θα παράξει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά για να πέσουν τελείως οι μάσκες για όλους.