ΣΥΡΙΖΑ: Επιδιώκουμε ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση…

ΣΥΡΙΖΑ: Επιδιώκουμε ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση
Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες 
που δίνουν τη μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων εύχεται 
το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο προαναγγέλλει ότι 
το κόμμα σκοπεύει να προχωρήσει στην κατάργηση των 
πανελλαδικών εξετάσεων.

«Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές και στις μαθήτριες που δίνουν τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και να επιτύχουν τους στόχους τους, ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους» αναφέρει η ανακοίνωση. 


Την ίδια ώρα, τονίζεται ότι επειδή στόχος της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα Δημόσιο, Δωρεάν, μαζικό και Δημοκρατικό σχολείο, ποιοτικά αναβαθμισμένο που δεν χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους, συνεχίζεται ο διάλογος με όλη την κοινωνία ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στις επιβεβλημένες αλλαγές που θα ανακουφίσουν τους μαθητές και μαθήτριες από το άγχος των συνεχών εξετάσεων. 


«Θα καθιερώνουν 2χρονη προσχολική αγωγή και 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους, ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση, ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση…