ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΗΜΝΙΟΣ: ΑΠΟΡΙΑ και Θλίψη (για το θέμα της ΔΕΥΑΜΒ)

Με απορία και θλίψη διάβασα την ανακοίνωση των “ανεξάρτητων” δημοτικών συμβούλων σχετικά με την απόφαση της Πειθ. Επτροπής ΔΕΥΑΜΒ για την απόλυση του Δ. Κουτσιφέλη, πρώην διευθυντή Τεχν. Υπηρεσίας.

Αντί να επικροτήσουν τη γενναία αυτή (καθυστερημένη) απόφαση που ανοίγει το δρόμο για την εξυγείανση της ΔΕΥΑΜΒ, με την ανακοίνωσή τους επιχειρούν να διαιωνήσουν το σάπιο καθεστώς που οι παρατάξεις τους δημιούργησαν και εξέθρεψαν.

Οποιαδήποτε σοβαρή επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα θα απέδιδε αμέσως ευθύνες για
πράξεις και παραλείψεις – σκόπιμες η όχι – που θα ζημίωναν την οικονομία τησ και θα απειλούσαν τη βιωσιμότητά της.

Είναι φανερό ότι οι “ανεξάρτητοι” αυτοί σύμβουλοι είναι βαθιά εξαρτημένοι από τις αντιλήψεις που η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ παγίωσαν διαχρονικά για ένα πελατειακό δημόσιο τομέα που λειτουργεί όχι για ώφελος της κοινωνίας, αλλά για τα ιδιοτελή κομματικά και προσωπικά τους συμφέροντα.

Είναι επίσης πιθανό να μήν έχουν ιδέα για το τι συνέβη με την ΕΡΓΗΛ, να μην έχουν ακούσει για τις προκλητικές αμοιβές και τα εξωπραγματικά επιδόματα, να μην έχουν ενοχληθεί απο τη σωρεία σκανδάλων που έχουν απασχολήσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και τη Δικαιοσύνη (υπέρογκα ποσά για ύποπτα έργα, παράνομες προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους, υποβαθμισμένες και πανάκριβες υπηρεσίες κλπ)

Σ αυτή την περίπτωση είναι άχρηστοι και αχρείαστοι.

Θλίψη λοιπόν και απορία…

Λημνιός Στέλιος
Πρώην  διοικητικός σύμβουλος
 ΔΕΥΑΜΒ