Γέμισε ο τόπος Χρυσοχοΐδηδες

Γράφει ο Φέλιξ

Η εθνική αντιπροσωπεία, πρέπει ως την Κυριακή να διαβάσει το Πολυνομοσχέδιο, το οποίο αριθμεί περίπου 7.500 σελίδες.
Ας αφήσουμε κατά μέρος το τι προβλέπει το νομοσχέδιο αυτό και αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί.

Ας κάνουμε επίσης την παραδοχή πως απαξάπαντες οι Έλληνες βουλευτές, από τον Άδωνη έως τον Θεοδωράκη είναι όλοι τέρατα ευφυίας και έχουν αναπτύξει πρωτοφανή ικανότητα πρόσληψης και αντίληψη.

Πρέπει ωστόσο να διαβάσουν μέσα σε τρεις μέρες 7.500 σελίδες, δηλαδή 2.500 την ημέρα. Αν υποθέσουμε ακόμη πως ως άγρυπνοι φρουροί της Δημοκρατίας δεν θα κοιμηθούν αλλά θα διαβάζουν νυχθημερόν, τότε αυτό σημαίνει πως πρέπει να διαβάζουν 1,7 σελίδες το λεπτό. Επί 72 ώρες χωρίς διακοπή.

Κάθε λοξοδρόμηση προς την τουαλέτα, το εστιατόριο ή την κρεβατοκάμαρα δημιουργεί κινδύνους για τη Δημοκρατία και φαντάζομαι πως αυτό το αντιλαμβάνονται οι Αντιπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Ή πως η Ελληνική Βουλή αποτελείται από διάνοιες (ναι του Αδώνιδος συμπεριλαμβανομένου) ή πως υπάρχει για μια ακόμη φορά εμπαιγμός της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της νοημοσύνης μας.

Πολύ φοβάμαι επειδή το κοινοβουλευτικό IQ δεν κάνει τη Βουλή ΜENSA, πως θα γεμίσουμε Χρυσοχοΐδηδες. Αυτή τη φορά με αριστερό προφίλ.

ΠΗΓΗ