ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: 3.600 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ISIS…

Ενα μίνι «τηλεφωνικό κατάλογο» με στοιχεία 3.600 Νεοϋορκέζων έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο χάκερς που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος ζητώντας από τους τρομοκράτες «ομοϊδεάτες τους» να τους χτυπήσουν.


Οπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, άνδρες του FBI και της αστυνομίας της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε επικοινωνία με τα πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα προκειμένου να ενημερώσουν για το

περιστατικό, όμως η πηγή του Reuters επισημαίνει πως οι αμερικανικές αρχές δεν βλέπουν αξιόπιστη απειλή.


Σε ανακοίνωσή του, το FBI ανέφερε πως, αν και η συνήθης πρακτική μας είναι να μην σχολιάζουμε συγκεκριμένα ζητήματα επιχειρήσεων και ερευνών, ωστόσο, το FBI τακτικά ενημερώνει άτομα και οργανισμούς για πληροφορίες που συλλέγει κατά την διάρκεια έρευνας που ίσως εκληφθούν ως δυνητικά «απειλητικής φύσεως».


Στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις, κατοικίες και ηλεκτρονικές διευθύνσεις ενώ ορισμένες πληροφορίες φαίνεται πως δεν ισχύουν πλέον, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Reuters.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από ένα χρόνο, κυβερνοεγκληματίες που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος έδωσαν στην δημοσιότητα ονόματα, διευθύνσεις και φωτογραφίες 100 μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων καλώντας οπαδούς των τζιχαντιστών να τους σκοτώσουν.


Συνολικά περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ από το 2013 με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να υποστηρίξουν το Ισλαμικό Κράτος, σε ένδειξη ότι η οργάνωση διαθέτει οπαδούς και υποστηρικτές στη Βόρεια Αμερική.