Αρχική Ελλάδα Καταδικασμένος πρωτόδικα για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων ο πρόεδρος του...

Καταδικασμένος πρωτόδικα για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης

48
0


Πολύ σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η μετωπική σύγκρουση της παράταξης «Νέο Επιμελητήριο Μαγνησίας» με τον αντίπαλο συνδυασμό που διεκδικεί την επανεκλογή του στις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η πλευρά του Παναγιώτη Λιαδέλη κατηγορεί τον επικεφαλής του συνδυασμού  «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα», του Αριστοτέλη Μπασδάνη, για σοβαρότατα  ποινικά παραπτώματα και παραβιάσεις της κείμενης νομοθεσίας αλλά και έλλειμμα στοιχειώδους δημοκρατικής ηθικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο Μαγνησίας», Παναγιώτης Λιαδέλης επισημαίνει στην ανακοίνωση του:

«Το πάθημα δεν έγινε μάθημα για το απερχόμενο σύστημα του Επιμελητηρίου μετά το πρόστιμο που βεβαίωσε σε βάρος του η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Σήμερα, στα Δικαστήρια Βόλου, μια νέα περίπτωση αθέμιτης διαχείρισης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων χιλιάδων μελών, συγκλόνισε τον επιχειρηματικό κόσμο, κυριαρχώντας στην επικαιρότητα.Λίστες με οφειλές και άλλα ευαίσθητα δεδομένα, σε ένα πρωτοφανές πάρε – δώσε στοιχείων στην προεκλογική περίοδο.

“Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”, ταιριάζει γάντι στο σκάνδαλο που απασχολεί ήδη και τις Αρχές όπου θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις όσοι νομίζουν πως έκαναν μαγαζάκι τους το Επιμελητήριο» .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα είναι ξεκάθαρο για την παράταξη « Νέο Επιμελητήριο Μαγνησίας». Δεν νοείται συνδυασμός επικεφαλής του οποίου είναι ο Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης νέας ηγεσίας στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Πρόκειται αν μη τι άλλο για μείζον ζήτημα δημοκρατικής τάξης και πολιτικής κοινωνικής ευνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, μήνυση κατά της διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Αριστετέλη Μπασδάνη προσωπικά, κατέθεσε το μεσημέρι της Τρίτης, 15 Οκτωβρίου, η παράταξη του κ. Λιαδέλη, που διεκδικεί την ηγεσία του θεσμού στην επερχόμενη αναμέτρηση. Όπως υποστηρίζει η πλευρά του υποψήφιου προέδρου, η υπάρχουσα διοίκηση δημοσίευσε λίστα με προσωπικά δεδομένα μελών, σε ό,τι έχει να κάνει με την οικονομική τακτοποίηση τους ενόψει των εκλογών.

Τη μήνυση κατέθεσαν οι κκ. Μπουρούνης, Χαρβάλας και Σπανός σε βάρος της κας. Χαρανά, και των κκ. Ζλατούδη και Παναγοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η μέχρι σήμερα διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας υπό την ηγεσία του Αριστοτέλη Μπασδάνη κατηγορείται πως ενημερώνει την ομάδα της σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα ατόμων, προωθώντας λίστες που έχει στην κατοχή της και που κατά τον νόμο οφείλει να μην κοινοποιεί. Οι εν λόγω λίστες αναφέρουν λεπτομερώς τα στοιχεία των μελών του Επιμελητηρίου και την οικονομική ενημερότητα τους στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Ο Αριστοτέλης Μπασδάνης κατηγορείται πως ασκεί με αυτόν τον τρόπο παράνομα και με αθέμιτο τρόπο πιέσεις εκβιάζοντας ορισμένα πρόσωπα – με βάση αυτά τα προσωπικά δεδομένα – προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές με την παράταξή του. Ο Αριστοτέλης Μπασδάνης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ο κ. Μπασδάνης, από πλευράς του, κάνει λόγο για σκοπιμότητες και χρήση ανήθικων μέσων για τη διεκδίκηση του επιμελητηριακού θώκου.

«Προ εβδομάδων είχα ξαναμιλήσει για τον πόλεμο λάσπης που δεχόμουν εγώ προσωπικά, αλλά και η οικογένειά μου στην προσπάθεια ορισμένων με ανήθικα μέσα να διεκδικήσουν τον επιμελητηριακό θώκο.

Τελικά οι ίδιοι σήμερα το… τερμάτισαν καταθέτοντας μήνυση κατά της συζύγου του Προέδρου, του επιστημονικού συμβούλου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και ενός εκ των υποψηφίων του συνδυασμού μας για διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Και επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και επειδή δεν έχουμε τίποτα απολύτως να κρύψουμε παρά μόνο την θλίψη μας για την κατάντια των ανθυποψηφίων μας, δηλώνουμε ότι ο κ. Δημήτρης Μίχας, μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας έχει ήδη με υπεύθυνη δήλωσή του που έχει πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία διασαφηνίσει την «αμαρτωλή» διαδρομή των προσωπικών δεδομένων, που όπως καταδεικνύεται μόνο τέτοια δεν είναι» καταλήγει ο Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Επιστρέφοντας στο αντίπαλο στρατόπεδο διαβάζουμε στην ανακοίνωση του κ. Λιαδέλη:

«Αναμένεται με ενδιαφέρον το… μάθημα του απερχόμενου στην Εισαγγελία, καθώς από τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις του, περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση.Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να μπει ένα τέλος στην καταρράκωση του θεσμού και στην καταπάτηση σημαντικών δικαιωμάτων. Η Δικαιοσύνη έχει τα μέσα να διασφαλίσει την εκλογική διαδικασία από ενέργειες και πρόσωπα που όπως λένε “ξέρουν πώς γίνεται η δουλειά”.Οι αποκαλύψεις για τις… παλιές καραβάνες, αναμένονται συγκλονιστικές».



zougla.gr