Αρχική Ελλάδα Ποιο πανάκριβο μοντέλο της BMW με 625 άλογα, έγινε sold out πριν...

Ποιο πανάκριβο μοντέλο της BMW με 625 άλογα, έγινε sold out πριν ακόμα μπει στην παραγωγή;

30
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πριν λίγους μήνες η BMW αποκάλυψε ένα concept με την ονομασία Skytop, που ουσιαστικά είναι η κάμπριο εκδοχή της Σειράς 8. Τώρα η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε πως το μοντέλο θα μπει στην παραγωγή και θα κατασκευαστεί συνολικά 50 φορές, ενώ είναι ήδη sold out.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή δεν αναφέρεται, αλλά οι φήμες λένε πως θα κοστίζει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ. Ενδεικτικά, η πιο πρόσφατη υπερ-εξαιρετική ειδική έκδοση της BMW, η 3.0 CSL (επίσης περιορισμένη σε 50 μονάδες), είχε τιμή 750.000 ευρώ το 2022. Μερικές από αυτές εμφανίστηκαν αργότερα στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων προς 1,35 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, αν η ιστορία επαναλαμβάνεται, η Skytop πιθανότατα θα ακολουθήσει την ίδια πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η BMW Skytop είναι ένα εξωτικό σύνολο και προσφέρει έναν συνδυασμό δυναμικής οδήγησης και κομψότητας στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού του BMW Group Adrian van Hooydonk. «Το να είμαστε επιτέλους σε θέση να ανακοινώσουμε ότι αυτό το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί είναι σαν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστούμε για την πολύ θετική ανταπόκριση σε όλο τον κόσμο και την παθιασμένη ομάδα που εργάστηκε για το έργο».

Το Concept Skytop βασίζεται στην υπάρχουσα BMW 8-Series, επανασχεδιασμένη με αμάξωμα που διαθέτει ένα ημι-ανοιχτό cockpit τύπου targa.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισχύς προέρχεται από τον πιο ισχυρό V8 κινητήρα της BMW – τον ίδιο κινητήρα 4,4 λίτρων twin-turbo που θα βρείτε στα κορυφαία μοντέλα M, όπως η M8 Competition, ο οποίος αποδίδει 625 ίππους. Με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic και τετρακίνηση xDrive, η Skytop εκτοξεύεται από τα 0 στα 100χλμ./ώρα σε 3.3 δευτερόλεπτα.

Το χαρακτηριστικό μπροστινό μέρος «shark nose» , το ρέον πίσω μέρος και η αλουμινένια ράχη που εκτείνεται από το καπό μέχρι το πορτμπαγκάζ, καθιστούν σαφές ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμα roadster. Στις λεπτομέρειες κρύβεται η μαγεία, όπως η έλλειψη χειρολαβών στις πόρτες και τα ειδικά σχεδιασμένα φώτα LED που είναι από τα λεπτότερα που θα βρείτε σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Η καμπίνα παραμένει στη γνώριμη διάταξη του ταμπλό της σειράς 8 και στο υπάρχον τεχνολογικό πακέτο. Παράλληλα υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας υλικά, μια οθόνη head-up display και ένα ηχοσύστημα Bowers & Wilkins (αν και με V8 κινητήρα ποιος ανοίγει το ραδιόφωνο;).



zougla.gr