Αρχική Ελλάδα Αποθέωση της Εθνικής από τα βρετανικά ΜΜΕ

Αποθέωση της Εθνικής από τα βρετανικά ΜΜΕ

35
0


Η πρώτη νίκη της Εθνικής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο επί της Αγγλίας με 2-1 μέσα στο Γουέμπλεϊ για το Nations League, σόκαρε τους Βρετανούς, με πολλά βρετανικά Μέσα, όπως η Daily Mail, να μιλούν για «Ελληνική τραγωδία της Εθνικής Αγγλίας» .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έλειψαν και τα εγκωμιαστικά δημοσιεύματα στο Χ από τα βρετανικά ΜΜΕ για τη νίκη της Εθνικής, οι παίχτες της οποίας την αφιέρωσαν στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, τον γεννημένο στην Αγγλία διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή που πέθανε τόσο άδικα την Τετάρτη.

Το BBC έγραψε χαρακτηριστικά: «Μιλήσαμε πολύ νωρίς. Η Ελλάδα νίκησε την Αγγλία για πρώτη φορά» και συμπλήρωσε σε άλλο tweet: « Τι άλλο μας μένει;  Ο Jude Bellingham γλύτωσε την Αγγλία από τα χειρότερα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ακόμη εγκωμιαστικό δημοσίευμα για την Εθνική γράφτηκε στον Guardian, όπου ανάμεσα στα άλλα η βρετανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει: «Η πιο γλυκόπικρη, ηρωική νίκη για τους Έλληνες.» Ενώ σε δεύτερο χρόνο στην ανάλυση του παιχνιδιού έγραψε χαρακτηριστικά: « Η Αγγλία ήταν μπερδεμένη, και δεν πήρε το παιχνίδι στα σοβαρά με τον προπονητή της να γεμίζει την ομάδα επιθετικούς. Αποτέλεσμα ήταν αυτή η ήττα απέναντι σε μια ομάδα που ήξερε τι ζητούμε μέσα στο γήπεδο.  Τι ακριβώς συμβαίνει;»

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Εθνική ήταν ο Βαγγέλης Παυλίδης που πέτυχε και τα δύο γκολ στο 49΄ και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει στο 87΄ ο Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Η Εθνική έπαιξε στα ίσια την Αγγλική ομάδα με μεγάλα ψυχικά αποθέματα, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου δεξιού μπακ με την εμφάνισή της.

Αυτό ακριβώς ζήτησε από τους συμπαίκτες του και ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος στην ομιλία του πριν το παιχνίδι, ανέφερε πως πρέπει όλοι οι διεθνείς να χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα τον Μπάλντοκ και να θυσιάσουν τον εαυτό τους για να τον τιμήσουν: «Σήμερα μέσα στο παιχνίδι θα είναι το παράδειγμά μας. Ο καθένας από εμάς να θυσιάσει τον εαυτό του, για να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει. Να είμαστε όλοι έτοιμοι», είπε χαρακτηριστικά  στους συμπαίκτες του ο Μπακασέτας.

 





zougla.gr