Αρχική Ελλάδα Βρετανία: Πρώτη δημόσια επίσκεψη της Κέιτ και του Ουίλιαμ

Βρετανία: Πρώτη δημόσια επίσκεψη της Κέιτ και του Ουίλιαμ

35
0


Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ επισκέφθηκαν σήμερα το Σάουθπορτ, στην Αγγλία, την πόλη όπου σημειώθηκε μια επίθεση με θύματα τρία κορίτσια κατά τη διάρκεια μαθήματος χορού με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ, η οποία είχε πυροδοτήσει ταραχές στα τέλη Ιουλίου, στην πρώτη δημόσια, επίσημη, κοινή εμφάνιση του ζευγαριού μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας της πριγκίπισσας, ανακοίνωσε το παλάτι του Κένσινγκτον.

Το Σάουθπορτ, μια ήσυχη παραθαλάσσια πόλη στη βορειοδυτική Αγγλία, τράβηξε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στις 29 Ιουλίου, όταν τρία κοριτσάκια δολοφονήθηκαν με μαχαίρι και άλλα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια επίθεση κατά τη διάρκεια μιας θερινής εκδήλωσης. Ταραχές ξέσπασαν ημέρες αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σήμερα, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τις οικογένειες των θυμάτων και με μια δασκάλα χορού, η οποία ήταν παρούσα τη στιγμή της επίθεσης και κατόπιν συνάντησαν εκπρόσωπους από τις τοπικές υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, οι οποίοι είχαν σπεύσει για να βοηθήσουν κατά το περιστατικό αυτό.

«Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό όλων στο Σάουθπορτ» ανέφερε το ζευγάρι σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τους, το παλάτι του Κένσινγκτον, την οποία υπογράφουν με τα αρχικά τους.

«Το να συναντηθούμε με την κοινότητα σήμερα ήταν μια σημαντική υπενθύμιση της σημασίας να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο στον απόηχο μιας αδιανόητης τραγωδίας. Θα παραμείνετε στις σκέψεις και τις προσευχές μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μία από τις πρώτες υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Κέιτ, από τότε που ξεκίνησε να επιστρέφει με αργούς ρυθμούς στα καθήκοντά της, αφότου ολοκλήρωσε τον κύκλο της προληπτικής χημειοθεραπείας κατά του καρκίνου και αποτελεί την πρώτη δημόσια εμφάνισή της έκτοτε.

«Σήμερα, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας επισκέφθηκαν το Σάουθπορτ για να δείξουν τη συμπαράστασή τους στην κοινότητα και να ακούσουν πώς οι ντόπιοι έχουν ενωθεί ο ένας με τον άλλο την ώρα που η πόλη προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά την τραγική επίθεση με μαχαίρι που έλαβε χώρα», τόνισε το παλάτι του Κένσινγκτον, σε ανακοίνωση.

Η απρόσμενη εμφάνιση της Κέιτ έγινε, καθώς το ζευγάρι ήθελε να επισκεφθεί την περιοχή ώστε να προσφέρει τη συμπαράστασή του στις οικογένειες και την κοινότητα και να τους δώσει το μήνυμα ότι κανείς δεν τους έχει ξεχάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψη αυτή ακολουθεί εκείνη που έκανε η πατέρας του Ουίλιαμ, ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος πήγε στο Σάουθπορτ τον Αύγουστο, όπου και συναντήθηκε με παιδιά που επέζησαν και με τις οικογένειές τους.



zougla.gr