Αρχική Ελλάδα Top in Tests 2024: Σε κορυφαίες θέσεις τα χειμερινά ελαστικά της Continental

Top in Tests 2024: Σε κορυφαίες θέσεις τα χειμερινά ελαστικά της Continental

32
0


Συνήθως οι περισσότεροι οδηγοί κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Προσπαθώντας να κάνουν μια μικρή και ασήμαντη οικονομία προσπαθούν να τρενάρουν τη ζωή των ελαστικών τους για μερικούς ακόμη μήνες. Βλέπουν ότι υπάρχει ακόμη πέλμα και από μόνοι τους χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις λένε ένα «αντέχουν» και αναβάλουν την αντικατάστασή τους. Εκείνο που δεν ξέρουν όμως είναι ότι τα ελαστικά αν έχουν περάσει τα πέντε χρόνια, ακόμη και δεν έχουν κάνει πολλά χιλιόμετρα, έχουν χάσει την αποτελεσματικότητά τους.

Έτσι όταν αρχίσουν οι βροχές τα γερασμένα ελαστικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν και η ζημιά είναι ακόμη μεγαλύτερη από μια αντικατάσταση αφού πάντα κερδισμένοι σ αυτές τις περιπτώσεις είναι οι φαναρτζήδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις τελευταίες δοκιμές ελαστικών η Continental κυριάρχησε και επιβεβαίωσε την ηγετική της θέση στον τομέα των ελαστικών, κατακτώντας κορυφαίες θέσεις.

Με χειμερινά και θερινά ελαστικά που διακρίνονται τόσο για την απόδοσή τους σε βρεγμένες, χιονισμένες όσο και σε στεγνές συνθήκες, η Continental αποδεικνύει ότι η καινοτομία, η ασφάλεια και η αντοχή είναι σταθερές αξίες για την εταιρεία.

Από τα χειμερινά ελαστικά WinterContact TS 870 και TS 870 P μέχρι το θερινό PremiumContact 7 και το κορυφαίο νέο ελαστικό παντός καιρού AllSeasonContact 2, τα προϊόντα της Continental παραμένουν στην κορυφή των δοκιμών, αποσπώντας επαίνους από ανεξάρτητους φορείς και αυτοκινητιστικά περιοδικά διεθνούς φήμης. Η εξαιρετική απόδοση σε όλες τις συνθήκες, οι μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος και η κορυφαία πρόσφυση αποτελούν τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τα ελαστικά Continental την πρώτη επιλογή για κάθε οδηγό που αναζητά ποιότητα και ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

AllSeasonContact 2

Το νέο AllSeasonContact 2 της Continental κατέλαβε την 1η θέση στη δοκιμή  all-season ελαστικών του Auto Club Europe (ACE) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, με την υψηλότερη βαθμολογία “Eξαιρετικά Συνιστώμενο”. Η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου δοκίμασε εννέα μοντέλα ελαστικών στη διάσταση 215/50 R18, σε συνεργασία με την “Αυστριακή Λέσχη Αυτοκινήτων, Μοτοσικλετών και Ποδηλατών (ARBÖ)” και τον τεχνικό οργανισμό δοκιμών “Εταιρεία Τεχνικών Ελέγχων (GTÜ)”. Το όχημα δοκιμής ήταν ένα VW T-Roc. Εκτός από την υπεροχή από τους ανταγωνιστές του στην απόδοση σε χιονισμένους και βρεγμένους δρόμους, οι δοκιμαστές βρήκαν σημαντικές θετικές διαφορές  για το  AllSeasonContact 2 και στην απόδοση σε στεγνούς δρόμους. Για παράδειγμα, υπήρχε διαφορά 6,3 μέτρων στην απόσταση φρεναρίσματος από ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, μεταξύ του ν AllSeasonContact 2 και του 2ου στην κατάταξη ελαστικού, που αντιστοιχεί σε ενάμισι μήκος ενός μικρού αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί από τη Στουτγάρδη  δοκίμασαν την απόδοση των all-season ελαστικών σε χιονισμένους, βρεγμένους και στεγνούς δρόμους, τονίζοντας ότι αυτά τα ελαστικά είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν ασφάλεια όλο τον χρόνο. Σύμφωνα με το ACE, σχεδόν 1 στα 3 ελαστικά που πωλείται σήμερα στην Ευρώπη είναι ελαστικό all-season. Στη δοκιμή, το Continental AllSeasonContact 2 έκανε την καλύτερη δουλειά στην εξισορρόπηση των διαφορετικών απαιτήσεων των καταναλωτών.

Παράλληλα, το AllSeasonContact 2 δοκιμάστηκε και από το γερμανικό περιοδικό AUTO BILD, σε Αυστρία και Νέα Ζηλανδία. Η ετυμηγορία των συντακτών ήταν ότι πρόκειται για ένα ελαστικό με ισορροπημένο και ισχυρό επίπεδο απόδοσης σε χιόνι και πάγο, μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, καλή πρόσφυση, όπως και σπορ και ασφαλή χειρισμό σε βρεγμένους δρόμους. Συνολικά δοκιμάστηκαν 37 ελαστικά από Ευρωπαίους, Ασιάτες και Αμερικανούς κατασκευαστές, στη διάσταση 225/50 R 17, για την κατηγορία μεσαίου μεγέθους αυτοκινήτων.

Για τη δοκιμή στο βρεγμένο, τα ελαστικά δοκιμάστηκαν σε υδρολίσθηση, φρενάρισμα,  και χειρισμό. Στους στεγνούς δρόμους οι συντάκτες έκαναν δοκιμές στο φρενάρισμα, στον χειρισμό και στον θόρυβο κύλισης.

WinterContact TS 870

Στη δοκιμή χειμερινών ελαστικών του γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτου AUTO BILD, το Continental WinterContact TS 870 ήταν νικητής της δοκιμής, με την καλύτερη αξιολόγηση  ως “υποδειγματικό”.  Συνολικά δοκιμάστηκαν 53 ελαστικά, σε διάσταση 205/55 R 16 από Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Ασιάτες κατασκευαστές. Το όχημα δοκιμής ήταν ένα Volkswagen Golf. Στη δοκιμή, το WinterContact TS 870 ικανοποίησε τις υψηλές απαιτήσεις, με ισορροπημένη, και ισχυρή απόδοση σε όλες τις καιρικές συνθήκες, μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος και πολύ υψηλό χιλιομετρικό ωφέλιμο. Το WinterContact TS 870 σχεδιάστηκε για μικρά και μεσαία αυτοκίνητα.

WinterContact TS 870 P

 

 

Η συντακτική ομάδα του γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτου AUTO Straßenverkehr έδωσε στο χειμερινό ελαστικό WinterContact TS 870 P τη βαθμολογία “πολύ καλό”. Το περιοδικό δοκίμασε δέκα μοντέλα χειμερινών ελαστικών από ευρωπαϊκές, ασιατικές και αμερικανικές μάρκες σε διάσταση 235/55 R 18. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε ένα Seat Tarraco. Το WinterContact TS 870 P έδειξε υψηλό επίπεδο ισορροπίας σε όλες τις συνθήκες δοκιμής, χωρίς σημαντικές αδυναμίες, με εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης. Προτείνεται  ιδιαίτερα για ηλεκτρικά ή οχήματα, καθώς η χαμηλή αντίσταση κύλισης είναι ιδιαίτερα σημαντική στη χειμερινή λειτουργία, διότι εξοικονομεί ενέργεια κίνησης και επιτρέπει μεγαλύτερη χιλιομετρική εμβέλεια. Στα συμβατικά αυτοκίνητα, μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές ρύπων CO2 στην ατμόσφαιρα. Ανάλογη ήταν και η αξιολόγηση του WinterContact TS 870 P από το γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport, που δοκιμάστηκε σε χιονισμένους, βρεγμένους και στεγνούς  δρόμους. Το συμπέρασμά  ήταν ότι είναι εύκολο στον έλεγχο, πολύ καλά ισορροπημένο με καλή απόδοση και αξιόπιστα αποθέματα πρόσφυσης στο χιόνι, με καλή προστασία από την υδρολίσθηση σε βρεγμένο δρόμο. Στον στεγνό δρόμο αξιολογήθηκε ως δυναμικό και σταθερό . Το WinterContact TS 870 P είχε επίσης τη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης στο πεδίο δοκιμής και είναι κατάλληλο για μεσαία αυτοκίνητα και SUV.

 

PremiumContact 7

Τέλος, το θερινό PremiumContact 7 της Continental κατέκτησε πρόσφατα την 1η θέση στη δοκιμή θερινών ελαστικών του περιοδικού “What Car?”.  Διακρίθηκε στο  φρενάρισμα, κατακτώντας την κορυφή, τόσο σε βρεγμένες όσο και σε στεγνές συνθήκες, προσφέροντας άφθονη πρόσφυση, καθώς ο οδηγός μπορούσε να μειώσει την ισχύ και να ανακτήσει τον έλεγχο, στις δύσκολες καταστάσεις. Το ελαστικό επίσης είχε εξαιρετική απόδοση στον χειρισμό σε βρεγμένες και στεγνές επιφάνειες και έλαβε θετικά σχόλια όταν δοκιμάστηκε στην πίστα.

Τα ελαστικά Continental είναι διαθέσιμα πανελλαδικά, σε πληθώρα διαστάσεων, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Continental (https://www.continental-tires.gr/car/dealer-locator).

 



zougla.gr