Αρχική Ελλάδα Το Ford Explorer κέρδισε το βραβείο Red Dot Award για την σχεδίαση...

Το Ford Explorer κέρδισε το βραβείο Red Dot Award για την σχεδίαση του

28
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer απέσπασε το διάσημο βραβείο Red Dot Award στην κατηγορία «Product Design».Η διεθνής κριτική επιτροπή αναγνώρισε την τολμηρή εξωτερική σχεδίαση του Explorer και επαίνεσε το εκλεπτυσμένο εσωτερικό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, το νέο Ford Explorer αναπτύσσεται στην Ευρώπη για την Ευρώπη και παράγεται στο Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας.

Πως ανακηρύσσεται ο νικητής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βραβείο Red Dot είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αναγνωρισμένους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Καθηγητές, σχεδιαστές, δημοσιογράφοι και άλλοι ειδικοί κλήθηκαν από 24 χώρες για να σχηματίσουν την κριτική επιτροπή. Στη συνέχεια, κάθε μέλος αξιολόγησε ανεξάρτητα κάθε υποβληθέν προϊόν με βάση πολυάριθμα κριτήρια, όπως ο βαθμός καινοτομίας, η λειτουργικότητα, η εργονομία, η ανθεκτικότητα και η οικολογική συμβατότητα.

Το τρίτο Red Dot Award της Ford

Αυτό είναι το τρίτο βραβείο Red Dot της Ford, με το Ford Fiesta να κερδίζει στην κατηγορία «Σχεδιασμός Προϊόντος» το 2009 και το ηχοσύστημα B&O του Mustang Mach-E να κερδίζει στην κατηγορία «Ηχοσύστημα αυτοκινήτου» το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα highlight της σχεδίασης του Ford Explorer

Ενώ η επιβλητική εμφάνιση και η ανεξάρτητη ταυτότητα παραπέμπουν στην αμερικανική κληρονομιά του θρύλου των off-road, οι ρέουσες, φουτουριστικές και μυώδεις γραμμές του ακολουθούν τις αρχές της αεροδυναμικής απόδοσης. Οι μαύρες κολόνες Α κάνουν την οροφή να μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον χώρο των επιβατών ενώ μια χαρακτηριστική αρμονική γραμμή, χαρακτηρίζει τις κολόνες C. Στο πίσω μέρος, η εμφάνιση του νέου Explorer επωφελείται από συμπαγείς, δυναμικές αναλογίες. Σε συνδυασμό με το στενό πίσω παράθυρο, υπογραμμίζουν το πλάτος του οχήματος, όσο τα κάθετα τοποθετημένα πίσω φώτα με την υπογραφή «Light Blade» τονίζουν τον χαρακτήρα του SUV.

Το εσωτερικό έχει σπορ ατμόσφαιρα, χάρη στο wrap-around cockpit, το οποίο ενώνει τους πίνακες οργάνων με τα πάνελ των θυρών σαν να ήταν ένα ενιαίο στοιχείο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά εντάσσονται επιπλέον σε αυτή τη μινιμαλιστική αισθητική, με εξαιρετικά λεπτούς αεραγωγούς και ηχεία που θυμίζουν soundbar.



zougla.gr