Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΚΙ ΟΜΩΣ ο ΚΟΠΑΝΑΣ με ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ το ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ...

ΚΙ ΟΜΩΣ ο ΚΟΠΑΝΑΣ με ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ το ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ στην ΟΔΟ ΛΑΡΙΣΗΣ

42
0

Εντατικές εργασίες στην οδό Λαρίσης

Κοπάνας : Το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται το έργο της ενίσχυσης του δικτύου ομβρίων υδάτων στην οδό Λαρίσης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, επισκέφτηκε το εργοτάξιο και μετά την ενημέρωση που είχε από τον ανάδοχο δήλωσε τα εξής : «Το σημαντικό αυτό έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Είναι κομμάτι ενός συνολικότερου έργου που αφορά την αντιπλημμυρική προστασία της συνοικίας της Νεάπολης.

Η παρέμβαση αυτή στην οδό Λαρίσης περιλαμβάνει την κατασκευή νέων φρεατίων υδροσυλλογής (πάνω από 40) μεταξύ κόμβου Αθηνών και Υψηλάντου, και την κατασκευή εγκάρσιων οχετών διατομής φ500 μέσω των οποίων θα παροχετεύονται τα όμβρια ύδατα στον υφιστάμενο αγωγό ομβρίων.

Τέλος, για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο και συντήρηση των αγωγών κατασκευάζονται στα σημεία σύνδεσης 14 φρεάτια ελέγχου. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Οκτωβρίου».

Επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ανακοίνωσε την επόμενη παρέμβαση η οποία είναι η εξής : η κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού από πολυαιθυλένιο HDPE διατομής DN160mm που θα περιλαμβάνει τα όμβρια ύδατα της 1ης Δεξαμενής (στο Πεδίον Άρεως) και θα διοχετεύει μέσω προβλεπόμενης σύνδεσης στον υφιστάμενο αγωγό κατάθλιψης διατομής DN250 παραλαβής των ομβρίων υδάτων της 2ης Δεξαμενής.

Με αυτή την κατασκευή θα ανανεώνεται συνεχώς ο ωφέλιμος όγκος αποθήκευσης υδάτων της 1ης Δεξαμενής και θα δίνεται μεγαλύτερος χρόνος, στα δίκτυα ομβρίων, να λειτουργούν υπό συνθήκες βαρύτητας.