Αρχική Ελλάδα MotoGP: – Zougla

MotoGP: – Zougla

40
0


του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νούμερα-ορόσημα που προκύπτουν από το 16ο GP του MotoGP 2024:

900 – Η νίκη του Francesco Bagnaia είναι η 900η για την Ιταλία σε όλες τις κατηγορίες αγώνων Grand Prix.

26 – Η νίκη του Bagnaia είναι η 26η του στην κορυφαία κατηγορία, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλέον μόνος στη 10η θέση στη λίστα των αναβατών με τις περισσότερες νίκες στην πρώτη κατηγορία, μετά τους Dani Pedrosa και Eddie Lawson (31 νίκες έκαστος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

20 – Με τους Bagnaia, Jorge Martin και Marc Marquez, αυτό είναι το 20ο “lockout” στο βάθρο της Ducati που επεκτείνει το ρεκόρ της ως ο κατασκευαστής με τα περισσότερα πλήρη βάθρα MotoGP™️ lockouts (1-2-3 τερματισμοί).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

13 – Αυτή είναι η 13η συνεχόμενη νίκη της Ducati που αποτελεί νέο ρεκόρ για το εργοστάσιο της Μπολόνια. Η Ducati είναι η πρώτη στους κατασκευαστές με 13 νίκες MotoGP™️ στη σειρά από τη Honda από το GP του Ειρηνικού το 2001 έως το GP της Γερμανίας του 2002.

8 – Αυτή είναι η 8η νίκη του Bagnaia το 2024, καθιστώντας την καλύτερη σεζόν του στην πρώτη κατηγορία όσον αφορά τις νίκες. Ο τελευταίος αναβάτης που σημείωσε 8 (ή περισσότερες) νίκες σε μια σεζόν MotoGP™️ είναι ο Marc Marquez με 12 το 2019. Μόνο ο Marc Marquez, Ο Valentino Rossi, ο Casey Stoner και ο Jorge Lorenzo έχουν κερδίσει 8 ή περισσότερους Αγώνες MotoGP™️ Grand Prix σε μία μονο σεζόν.

4 – Βαθμοί Αγώνα: με πλεονέκτημα 167 βαθμών έναντι της Prima Pramac Racing, η ομάδα της Ducati Lenovo θα έχει μια ευκαιρία για να κατακτήσουν το 4ο Πρωτάθλημα Ομάδων στο MotoGP™️ στο GP της Αυστραλίας.

1 – Ο David Alonso έγινε ο πρώτος Κολομβιανός αναβάτης που κατέκτησε Παγκόσμιο Τίτλο Grand Prix. Συνεπώς και η Κολομβία γίνεται η 20η διαφορετική χώρα με τουλάχιστον ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix.



zougla.gr