Αρχική Κόσμος Ισραήλ: Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα νέα πλάνα από την επίθεση της...

Ισραήλ: Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα νέα πλάνα από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

30
0


Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από τα φρικιαστικά γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση ευρείας κλίμακας στο Ισραήλ, σκοτώνοντας πάνω από 1.250 Ισραηλινούς και ξένους υπηκόους.

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι απήχθησαν και οδηγήθηκαν στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών.

Με τη δέσμευση να συνθλίψει την Χαμάς και να απελευθερώσει τους ομήρους, το Ισραήλ ξεκίνησε στρατιωτική εκστρατεία στη Λωρίδα της Γάζας από στεριά, θάλασσα και αέρα.

Οι μάχες κορυφώθηκαν σε αρκετούς οικισμούς και κιμπούτς, όπως το Ερέζ, το Ουρίμ, το Ρεΐμ, το Μπεερί, το Αλουμίμ και το Ναχάλ Οζ

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους αύριο από τη φονική επίθεση της Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε υλικό από τις τραγικές στιγμές της 7ης Οκτωβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι IDF αναφέρουν: «Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε μια βίαιη επίθεση στο Ισραήλ. Οι δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν άμεσα, προχωρώντας νότια και πολεμώντας με θάρρος δίπλα στις τοπικές δυνάμεις άμυνας των γύρω κοινοτήτων, με στόχο την προστασία των κατοίκων των συνόρων της Γάζας και της χώρας στο σύνολό της.

Οι μάχες κορυφώθηκαν σε αρκετούς οικισμούς και κιμπούτς, όπως το Ερέζ, το Ουρίμ, το Ρεΐμ, το Μπεερί, το Αλουμίμ και το Ναχάλ Οζ. Στο κιμπούτζ Ρεΐμ, κατά τη διάρκεια μιας ηρωικής σύγκρουσης, κατά την οποία εξουδετερώθηκαν δεκάδες τρομοκράτες, έχασαν τη ζωή τους ο διοικητής της Μονάδας 888, συνταγματάρχης Ρόι Γιοσέφ Λεβί, και ο επικεφαλής του λόχου εκπαίδευσης της μονάδας, λοχαγός Γιοτάμ Μπεν Μπαστ».

Φωτογραφία από τις μάχες της 7η Οκτωβρίου

Φωτογραφία από τις μάχες της 7η Οκτωβρίου

Δείτε βίντεο από τις επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων στο κιμπούτς Ρεΐμ

Στην ίδια ανακοίνωση οι IDF επισημαίνουν ότι: «Στις 7 Οκτωβρίου η 162η Μεραρχία πολέμησε σε πολλές περιοχές στο νότιο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Σντερότ. Μια από τις πιο σκληρές μάχες στην πόλη έλαβε χώρα στο αστυνομικό τμήμα της Σντερότ, όπου έφεδροι της 188ης Ταξιαρχίας και αξιωματικοί της 401ης Ταξιαρχίας, με επικεφαλής τον τότε διοικητή της 401ης Ταξιαρχίας, συνταγματάρχη Μπένι Αχαρόν, επιχειρούσαν ως ομάδα τεθωρακισμένων μαζί με άλλες δυνάμεις ασφαλείας σε μια ανελέητη μάχη εναντίον τρομοκρατών που είχαν οχυρωθεί μέσα στο αστυνομικό τμήμα».

Δείτε βίντεο από το αστυνομικό τμήμα της Σντερότ κατά τις μάχες της 7ης Οκτωβρίου



in.gr