Αρχική Ελλάδα Βρέθηκε νεκρός ο 52χρονος φύλακας

Βρέθηκε νεκρός ο 52χρονος φύλακας

45
0


Τραγικό τέλος είχε η αγωνιώδης αναζήτηση του 52χρονου φύλακα επιχείρησης που ήταν αγνοούμενος μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσε στο πέρασμά της η κακοκαιρία “Κασσάνδρα”. Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε πριν από λίγο χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόσταση 6 -7 χιλιόμετρα από το σημείο όπου βρισκόταν το φυλάκιό του, κοντά στο χωριό Στράτος.

Τον εντόπισαν άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στην περιοχή, δίπλα σε κορμό δέντρου, από τον οποίο μάλλον επιχείρησε να πιαστεί για να σωθεί από τη μανία του χειμάρρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πτώμα του 52χρονου υπαλλήλου επιχείρησης παρασκευής πίσσας βρέθηκε 100 μέτρα μακριά από την κοίτη του χειμάρρου και εικάζεται ότι παρασύρθηκε μαζί με το φυλάκιο από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που “έσπασε”.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άτυχος άνδρας, όπως ανέφερε στο EΡΤNEWS ο δίδυμος αδερφός του, που παρακολουθούσε από κοντά την πορεία των ερευνών, επικοινώνησε στις 5.30 το πρωί με συνάδελφό του, στον οποίο φέρεται να είπε ότι έβρεχε πολύ και ότι είχε φουσκώσει ο χείμαρρος. Έκτοτε δεν είχε άλλη επικοινωνία και το κινητό του τηλέφωνο παρέμενε κλειστό.

Το καταστροφικό και φονικό, όπως αποδείχθηκε, πέρασμα της κακοκαιρίας “Κασσάνδρα” από τα χωριά Στράτος και Ρίβιο της Αιτωλοακαρνανίας προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και άφησε πίσω του πολλές ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές.

Διαβάστε τι προηγήθηκε

Προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Cassandra», που έφερε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή. Από το πρωί του Σαββάτου, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό ενός 52χρονου άνδρα που αγνοείται.

Χαρακτηριστικά, μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στον Ρύακα, καθώς αγνοείται ένα άτομο το όχημα του οποίου παρασύρθηκε από τον χείμαρρο στη Στράτο Αγρινίου. Σε εξέλιξη είναι εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του από Αστυνομία και Πυροσβεστική.

 

Προς το παρόν, έχει βρεθεί μόνο το αυτοκίνητό του στο σημείο που είχε ανατραπεί από τον χείμαρρο, αλλά η τύχη του οδηγού αγνοείται. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για φύλακα εργοστασίου ασφαλτομίγματος στη Λεπενού.

Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

 

Η βροχόπτωση είναι γενικά έντονη. Οι λάσπες έχουν γεμίσει την Εθνική Οδό και συνεργεία καθαρίζουν το οδόστρωμα από τα φερτά υλικά.

Με λάσπες έχει γεμίσει και η περιφερειακή οδός στο Ρίβιο του Δήμου Ξηρομέρου. Επίσης έχουν σημειωθεί ζημιές και σε σπίτια, με τα ορμητικά νερά και τη λάσπη να έχει δημιουργήσει προβλήματα. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πέντε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από τη γύρω περιοχή.

Μέχρι στιγμής, η κακοκαιρία έχει επιπλέον προκαλέσει πλημμύρες στην Κέρκυρα και προβλήματα στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

 

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ

Στις 12:00 του Σαββάτου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προχώρησε στην επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης, αναφέροντας τα εξής:

«Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 03-10-2024/1200C, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Η επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας θα συνοδεύεται σήμερα Σάββατο (05-10-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και έως τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. Μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.
  2. Μέχρι το απόγευμα, στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο».

 

 

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Με πληροφορίες από aitolianews.gr, agrinionews.gr και sinidisi.gr



zougla.gr