Αρχική Ελλάδα IDF: «Ετοιμάζουμε ένα σημαντικό χτύπημα στο Ιράν»

IDF: «Ετοιμάζουμε ένα σημαντικό χτύπημα στο Ιράν»

30
0


Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις του σε πολλαπλά μέτωπα γύρω από την επέτειο των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου τη Δευτέρα, ενώ ετοιμάζεται παράλληλα για «σημαντικά και σοβαρά» αντίποινα κατά του Ιράν για τη μεγάλης κλίμακας επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους την περασμένη εβδομάδα στο Ισραήλ .

«Ο IDF [ισραηλινός στρατός] προετοιμάζει μια απάντηση στην άνευ προηγουμένου και παράνομη επίθεση του Ιράν σε Ισραηλινούς αμάχους και το Ισραήλ», είπε στρατιωτικός αξιωματούχος, όπως μεταδίδει ο Guardian.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Jerusalem Post αναφέρει ότι υπάρχει μια ευρεία σύσταση εντός των IDF για απάντηση στην ιρανική επίθεση ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τους κινδύνους και μεγιστοποιώντας τις ευκαιρίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ισραηλινός Στρατός διευκρίνισε ότι ο αγώνας διεξάγεται επί του παρόντος σε επτά διαφορετικά μέτωπα, καθώς παράλληλα με τις συνεχιζόμενες μάχες στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, Ισραηλινοί στρατιώτες και δυνάμεις εμπλέκονται σε επιχειρήσεις στον Λίβανο, το Ιράν και τους πληρεξουσίους του στην Υεμένη, τη Συρία και το Ιράκ.

Αναφορικά με τα αντίποινα εναντίον του Ιράν, το ισραηλινό μέσο, επικαλούμενο τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αναφέρει ότι ο στρατός σχεδιάζει να απαντήσει «σημαντικά», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η φύση της απάντησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ανοιχτά ακόμη, αναφορικά με το χτύπημα

Η Ουάσινγκτον δεν έχει λάβει καμία διαβεβαίωση από το Ισραήλ πως είναι εκτός συζήτησης ένα χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, δήλωσε στο CNN ανώτατο στέλεχος του Αμερικανού υπουργείου Εξωτερικών την Παρασκευή, την ώρα που η Δύση περιμένει την απάντηση του Τελ Αβίβ στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι είναι «πραγματικά δύσκολο» να προβλέψει εάν το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει την επέτειο των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς για αντίποινα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζουμε και αναμένουμε να δούμε λίγη σοφία, καθώς και δύναμη, αλλά όπως ξέρετε, δεν υπάρχει καμία εγγύηση» είπε ο αξιωματούχος όταν ρωτήθηκε από το CNN εάν το Ισραήλ έχει διαβεβαιώσει τις ΗΠΑ ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν είναι εκτός συζήτησης.



zougla.gr