Αρχική Ελλάδα MotoGP Ιαπωνίας: νίκη Bagnaia, πτώση Acosta

MotoGP Ιαπωνίας: νίκη Bagnaia, πτώση Acosta

24
0


του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολυαναμενόμενη βροχή δεν έκανε την εμφάνισή της και έτσι οι αναβάτες του MotoGP βγήκαν σε μια στεγνή πίστα του Motegi για τον Αγώνα Sprint της μεγάλης κατηγορίας.

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Francesco Bagnaia κατάφερε να στρίψει πρώτος, έχοντας τους Enea Bastianini, Pedro Acosta, Brad Binder και Jorge Martin να τον ακολουθούν.

Στην πέμπτη στροφή, ο Bastianini άνοιξε τη γραμμή του και αυτό επέτρεψε στον Acosta να ανέβει στη δεύτερη θέση, ενώ αρκετά πιο πίσω πτώση είχε ο Joan Mir.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο γύρο, οι δύο πρώτοι είχαν ανοίξει μια διαφορά 6 δεκάτων από τον Bastianini, ενώ ο Marc Marquez πέρασε τον Martin στη 10η στροφή, έχοντας αρκετά καλύτερο ρυθμό από τον αναβάτης της Prima Pramac, ο οποίος είχε κάνει μια εκπληκτική εκκίνηση από την 4η σειρά της εκκίνησης και ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή 4ος.

Ένα γύρο αργότερα, ο Acosta έκανε την επίθεσή του στην πέμπτη στροφή και πήρε την πρωτοπορία από τον Bagnaia, από τον οποίο μάλιστα άρχισε να ανοίγει μια μικρή διαφορά! Λίγο πιο πίσω ο Binder αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα.

Κάνοντας το τελευταίο του Ιαπωνικό Grand Prix, o Takaaki Nakagami βρέθηκε στην αμμοπαγίδα μετά από μια επαφή με τον Johann Zarco, για την οποία ο Γάλλος τιμωρήθηκε με ποινή μεγάλου γύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπροστά τα πράγματα φαινόταν προδιαγεγραμμένα, με τον Acosta να ανοίγει ακόμα παραπάνω τη διαφορά και να φτάνει τα 622 χιλιοστά. Όμως στον αμέσως επόμενο γύρο όλη αυτή η πίεση στο μπροστινό έφτασε στο όριο και ο Pedro Acosta έπεσε στην έβδομη στροφή ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση! Ένα λάθος απειρίας του 20χρονου Ισπανού, ο οποίος νωρίτερα είχε πάρει την πρώτη του Pole Position στη μεγάλη κατηγορία, με νέο ρεκόρ πίστας και έγινε ο τρίτος μικρότερος σε ηλικία αναβάτης στην ιστορία που έχει πάρει την πρώτη θέση σε Κατατακτήριες Δοκιμές. Μάλιστα ο Pedro Acosta εξασφάλισε και μαθηματικά τον Τίτλο “Rookie Of The Year”, πέντε Αγώνες πριν το τέλος της χρονιάς.

O Pedro Acosta χάνει το μπροστινό της GAS/GAS-KTM την ώρα που προηγείται στον Αγώνα

Με τρεις γύρους να απομένουν ο Bagnaia προηγούταν, ενώ ο Bastianini είχε αρχίσει να δέχεται την πίεση του Marquez, που είχε κλείσει τη διαφορά. Στον προτελευταίο γύρο ο Marquez έκανε την κίνησή του στην 9η στροφή, όμως ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati απάντησε στην αμέσως επόμενη στροφή, με τον Marquez όμως να έχει καλύτερη έξοδο και να ξαναπερνάει μπροστά!

Τελικά όμως ο Bastianini θα βουτούσε και πάλι στην εσωτερική της 11ης στροφής της πίστας και αυτή τη φορά θα παρέμενε μπροστά.

Έτσι, οι τρεις αναβάτες της Ducati έφτασαν στη γραμμή του τερματισμού χωρίς άλλες μάχες, με τον Βagnaia να παίρνει 12 πολύτιμους βαθμούς και τους Bastianini και Μarquez να συμπληρώνουν το βάθρο. Ο Jorge Martin, τερμάτισε τελικά στην 4η θέση, έχοντας ξεκινήσει από την 11η, ενώ πέμπτος ήταν ο Franco Morbidelli. Η Ducati πήρε τις επτά πρώτες θέσεις της κατάταξης!

Οι υπόλοιπες βαθμολογούμενες θέσεις πήγαν στους Fabio Di Giannantonio, Alex Marquez, Jack Miller και Maverick Viñales.

Η διαφορά των δύο πρώτων στη βαθμολογία είναι μόλις στους 15 βαθμούς.

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά:

Race Classification for JPN MotoGP SPR

Δείτε τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος:

World Championship Team for JPN MotoGP SPR



zougla.gr