Αρχική Ελλάδα Γάζα: Τουλάχιστον 29 νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Γάζα: Τουλάχιστον 29 νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

25
0


Τουλάχιστον 29 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με γιατρούς, την ώρα που οι σειρήνες ήχησαν στο νότιο Ισραήλ έπειτα από την εκτόξευση ρουκετών από μαχητές στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η νέα ομοβροντία ρουκετών δείχνει ότι οι στρατιωτικές οργανώσεις, υπό την ηγεσία της Χαμάς, στη Γάζα μπορούν ακόμη να πραγματοποιούν ρίψεις βλημάτων προς το Ισραήλ παρά τις ισραηλινές αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις, που διαρκούν ήδη έναν χρόνο και οι οποίες έχουν ισοπεδώσει μεγάλες περιοχές του θύλακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό πως οι σειρήνες ήχησαν στο νότιο Ισραήλ για πρώτη φορά εδώ και περίπου 2 μήνες.

«Σχεδόν έναν χρόνο μετά την 7η Οκτωβρίου, η Χαμάς συνεχίζει να απειλεί τους πολίτες μας με την τρομοκρατία της και θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις εναντίον της», επισήμανε σε ανακοίνωση.

Στην πόλη της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας είπαν πως ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός εναντίον μιας κατοικίας είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 7 άνθρωποι. Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών δύο γυναίκες και ένα μωρό, σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό ενός σπιτιού στη Χαν Γιούνις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές κατά μήκος του πυκνοκατοικημένου θύλακα. Κάτοικοι είπαν πως ισραηλινές δυνάμεις που επιχειρούν στο προάστιο Ζεϊτούν, στην πόλη της Γάζας και στη Ράφα, κοντά στα νότια σύνορα με την Αίγυπτο, βομβάρδισαν σπίτια.

Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν, σχετικά με τις εκτοξεύσεις ρουκετών, ότι μία ρουκέτα αναχαιτίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα και άλλη μία συνετρίβη σε έναν ανοικτό χώρο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή σημαντικές ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



zougla.gr